DomovNaši krajiOb bazenu v Žusterni bodo kmalu ponovno zabrneli gradbeni stroji

Ob bazenu v Žusterni bodo kmalu ponovno zabrneli gradbeni stroji

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek se je iztekel rok za oddajo ponudb za dozidavo servisnega objekta ob bazenu Žusterna, kjer namerava občina urediti tudi javne sanitarije. Do roka so prispele tri ponudbe, ki jih mora občina še proučiti.

V novih prostorih bi tako lahko že v tem letu občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki deluje v Žusterni, dodatne površine pa bi namenila tudi za ureditev javnih sanitarij. 300 tisoč evrov vredna naložba je predvidena tudi v letošnjem proračunu, dela naj bi bila sklenjena do konca leta.

V okviru naložbe bodo postavljeni novi mobilni zabojniki. Foto: Vojko Rotar

Ureditev dodatnih prostorov za druge vodne športe

Prav tako naj bi se še v tem letu začele aktivnosti za ureditev dodatnih prostorov za druge vodne športe (t.i. centra vodnih športov), ki se že dalj časa soočajo s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov kot tudi prostora za ureditev pisarne.

V novih prostorih bi tako lahko že v tem letu občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki deluje v Žusterni, dodatne površine pa bi namenila tudi za ureditev javnih sanitarij. Foto: Vojko Rotar

Kontejnerji, v katerih trenutno delujejo so namreč dotrajani, nekateri so tudi povsem neprimerni, česar se zavedajo tudi na koprski občini, kjer bodo v okviru te naložbe postavili nove mobilne zabojnike, ki bodo ne samo funkcionalni temveč tudi vizualno dodelani. Trenutno v teku izdelava projekta za izvedbo, ki je usklajen s predstavniki tamkajšnjih športnih klubov. Tudi to naložbo je občina predvidela v svojem proračunu, in sicer v skupni višini okrog 450 tisoč evrov, dela naj bi se izvajala v letu 2017 in 2018.

Koprska občina je najprej pristopila k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni. Foto: Vojko Rotar

Občina je najprej obnovila servisni objekt

Sicer je koprska občina najprej pristopila k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni. 420 tisoč evrov težka naložba je predvidevala celovito sanacijo objekta, kot tudi garderobnih prostorov in pisarn, saj so bili ti povsem dotrajani.

Poleg sanacije strehe, ki je že nekaj časa puščala, in sanacije dotrajane fasade, je občina v okviru del uredila še hidroizolacijo, zamenjala vsa okna ter prenovila in uredila notranje prostore. Prenove so bile deležne tudi garderobe, ki jih bodo še naprej uporabljali plavalci in vaterpolisti, ter garderobe za zunanje uporabnike bazena, v okviru del pa je občina obnovila tudi elektroinštalacije, prezračevanje in ogrevanje ter zamenjala vso opremo, ki jo je zob časa dodobra načel, za kar je namenila še dobrih 80 tisoč evrov. Gradbena dela so se zaključila konec oktobra lani, konec leta je sledila še montaža opreme.