DomovNaši krajiFOTO: Pester program v Koper privabil številne

FOTO: Pester program v Koper privabil številne

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinoči je koprsko mestno sprehajališče dobesedno pokalo po šivih, ocvrti kalamari, sardelice in pidoči pa so šli kot za stavo. Prvi dan Fešte kalamarov in Mediterana tako lahko ocenimo kot uspešen, z obiskom so zadovoljni tudi organizatorji.

Tradicionalna Fešta kalamarov, ki si je v letošnji sedmi ediciji nadela še ime »Mediterana«, je že prvi dan presegla vsa pričakovanja. Mesto je ves večer živelo tisti pravi obmorski turistični utrip, ki ga zadnja leta vse bolj občutimo tudi pri nas.

Poleg pestre kulinarične ponudbe, so včerajšnji večer zaznamovali tudi glasbeni nastopi mladih nadobudnih glasbenikov Žavbi band ter kraljice slovenskih odrov Tanje Žagar, ki je občinstvo neutrudno zabavala dobre štiri ure. Pestro je bilo tudi na Ukmarjevem trgu, kjer letos kraljujejo napihljivi gradovi in igrala, družbo pa jim dela tudi »Kia na turneji«.

Fešta se v velikem slogu nadaljuje tudi danes, s skupino Tequila in Natalijo Verboten, ki je v Kopru nismo gostili že dolgo. Poskrbljeno bo tudi za kulinarično ponudbo in pester spremljevalni program, ki si ga lahko podrobneje preberete tukaj (www.koda-events.com).

Bodite pozorni tudi na zapore cest, ki ostajajo nespremenjene: ves dan bo za promet zaprt Ukmarjev trg, med 18. in 3. uro zjutraj pa bo zapora tudi na Pristaniški ulici, od krožišča s Piransko cesto do Kopališkega nabrežja.