DomovNaši krajiV Kopru bo ta vikend dišalo po kalamarih in veliki fešti

V Kopru bo ta vikend dišalo po kalamarih in veliki fešti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se danes začenja sedma Fešta kalamarov in Mediterana. Dogajanje vdolž mestne obale bo najbolj zaznamoval pester glasbeni program s Tanjo Žagar in Natalijo Verboten na čelu, manjkalo pa ne bo niti bogate kulinarične ponudbe, ki na krožnike prinaša raznolike sredozemske specialitete, napovedujejo na koprski občini.

Osrednje prizorišče z velikim odrom ostaja ploščad pri Upravi za pomorstvo, pestro dogajanje pa se bo razpotegnilo še vzdolž mestne promenade do parka pri tržnici na eni strani oz. do Ukmarjevega trga na drugi strani.

Za dobro hrano bo več kot poskrbljeno

Večerni glasbeni repertoar bo že drevi popestrila Tanja Žagar, ki ji bodo na odru delali družbi člani Žavbi banda. Sobota prinaša nastope domače Skupine Tequila in vokalistke Natalije Verboten, v nedeljo pa bo na vrsti skupina GeDoRe.

Ljubitelji morske hrane boste prišli na svoj račun. Foto: Vojko Rotar

Letošnji praznik obljublja svežino tudi na krožnikih obiskovalcev. Če so do sedaj na njih kraljevali pretežno kalamari, bodo letos na svoj račun prišli tudi ljubitelji sardelic, pidočev in drugih morskih specialitet.

Fešta kalamarov in Mediterana prinaša nekaj novosti

Novosti se obetajo tudi na Ukmarjevem trgu, ki ga bodo zasedli napihljivi gradovi in igrala, namenjena otrokom vseh starosti, poskrbljeno pa bo tudi za pestro gostinsko ponudbo in nekaj nostalgije. Med drugim bodo namreč na ogled postavili šest panojev s starimi fotografijami nekdanje avtobusne postaje, vse dni pa bo tik ob “luški kapitaniji” na ogled tudi stari Slavnikov avtobus.

V nedeljo pa se bodo v Taverni predstavljali obetavni koprski košarkarji KK Sixt Primorska.

Zaradi izvedbe prireditve bo spremenjen prometni režim. Več TUKAJ.