Festival Jeff odpira svoja vrata

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Še en dan nas loči do začetka 16. edicije Festivala JEFF, ki se v mesto vrača po enoletnem premoru. Letos bo program ponudil predvsem ritme glasbenih tradicij Balkana, šest festivalskih večerov pa bo z melodijo jazz, etno in funky glasbe na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper pričaralo odličen ambient.

Klub študentov občine Koper festival pripravlja v sodelovanju z zavodom Fontico, agencijo Viana, Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper in Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Koper ter s finančno podporo Mestne občine Koper in Luke Koper. Festival, ki je nastal kot pobuda članov Kluba študentov občine Koper za popestritev poletnega dogajanja, letos doživlja že 16. ponovitev in bo tudi tokrat poskrbel za oživljanje večerov v starem mestnem jedru.

Šestdnevno dogajanje se bo začelo z jutrišnjo okroglo mizo v baru Circolo, med 11. in 14. septembrom pa se bodo na vrtovih Pokrajinskega muzeja zvrstili štirje glasbeni večeri, kjer bo poskrbljeno tudi za kulinarični kotiček. Festival bo na Muzejskem trgu ves čas spremljala razstava Likovni eko, ki opozarja na pomen zmanjšanja onesnaževanja in ohranjanja harmonije v naravi, živalih in človeku, v okviru filmskega večera pa bodo predvajali film Ostanki – Izpoved duhovom. Program šestdnevnega festivala si lahko ogledate na spletni povezavi.