DomovNaši kraji“FOREŠTI O NAS”: Koper – mesto dobrih ljudi

“FOREŠTI O NAS”: Koper – mesto dobrih ljudi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Facebook omrežju je včeraj zaokrožil zanimiv zapis Grege Vrečarja iz Kamnika, ki je obiskal naše mesto. Občutno presenečen nad prijaznostjo in ustrežljivostjo domačinov je svoje občutke strnil v zapis, ki ga objavljamo v celoti.

KOPER – mesto dobrih ljudi ali zgolj skrita kamera?

Večine to sicer ne bo ganilo saj smo slovenceljni bolj nagnjeni h kritiziranju in nevoščljivosti pa vendar vseeno delim, pišem in izlivam svoje občutke!

Današnji deževni dan sem izkoristil, da sem s sosednje Hrvaške skočil v bližnji Koper z željo, da uredim nujne birokratske zadeve za katere se ponavadi že vnaprej pripravim, da bodo terjale velikooooo časa, energije in dobre volje. Saj veš, če nekaj pričakuješ potem je nekako to lažje sprejeti. No in pričakoval sem vse drugo kot to kar sem zares dobil ter doživel…

Toliko dobre volje, pomoči, razumevanja, potrpežljivosti, empatije, tolerance, nesebičnosti in še in še že res dolgo ali pa celo nikoli nisem doživel. Prav na vsakem koraku, tam kjer sem najmanj pričakoval…tam so bili ljudje, domačini ki so moj dan spremenili v pravljico. V nekem trenutku sem celo pogledoval čez hrbet, če je morda kje skrita kamera saj sem navajen na povsem drugačen režim in priznam, da me je bilo sram. Od tam od koder prihajam tega preprosto ni, ne obstaja…ne vidimo drug drugega in nimamo potrpežljivosti ter razumevanja. Vsak živi svoj lajf, hodi po svoji poti in skoraj brez težav pohodi nekoga, da le pride na svoj cilj. Danes pa sem spet dojel, da je v resnici potrebno zelo, zelo malo, da nekomu iz “pekla” dan spremeniš v “raj”.

Torej če le pride ta zapis tudi “v roke” domačinom…hvala vsakemu posebej, ki je bil danes del moje zgodbe in kratkega potovanja…z malimi gestami ste naredili veliko več kot si predstavljate!

Grega Vrečar