DomovNaši krajiEvropska sredstva za park ob Semedelski promenadi

Evropska sredstva za park ob Semedelski promenadi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za ureditev parka ob Semedelski promenadi v Kopru. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 2,9 milijona evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo k temu prispeval 400.000 evrov.

Kot so sporočili iz vladne službe za razvoj, namerava Mestna občina Koper sanirati degradirano zemljišče ob Semedelski promenadi. Cilj projekta je ureditev parkovnih površin, s čimer bo odpravljena funkcionalna in socialna degradacija.

Parkovna površina bo namenjena programski razširitvi Semedelske promenade in bo omogočala raznovrstne dejavnosti na prostem, kot so organizacija prireditev, koncertov ali gledaliških predstav.

Predvideni ukrepi vključujejo ureditev zelenih in tlakovanih parkovnih površin, ureditev dostopov, pešpoti, mosta s kolesarsko stezo, ureditev urbane opreme, ureditev javne razsvetljave in elektro priključkov, ureditev rekreacijskih in prireditvenih površin, ureditev vodnih elementov, otroških igrišč, sanitarij in servisnih ter tehničnih objektov, so navedli.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.