DomovNaši krajiFešta kalamarov in Mediterana je pred vrati

Fešta kalamarov in Mediterana je pred vrati

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi ljubitelji morske hrane in zabave boste v Kopru na svoj račun prišli ta konec tedna, med četrtkom in nedeljo bo mesto namreč prizorišče 8. Fešte kalamarov in Mediterana.

Letošnja, že osma izvedba te priljubljene poletne prireditve prinaša tudi novost, in sicer poleg osrednjega odrskega prizorišča na Ukmarjevem trgu, bo v petek in soboto dodatno prizorišče dogajanja v Taverni. Letošnji zabavno-glasbeni program prireditve tako predvideva četrtkov nastop Žavbi brothers in Tanje Žagar na Ukmarjevem trgu, v petek bodo za glasbo na Ukmarjevem trgu poskrbeli Mambo Kingsi in Trio Teci teci, v Taverni pa Secret disco, v soboto se boste lahko zabavali v družbi skupin Tequila in Primorskih fantov, v Taverni pa bo zabava v znamenju Back to 90`s, medtem ko bo v nedeljo na Ukmarjevem trgu zaigrala legendarna skupina Platana.

Letošnja izvedba te priljubljene poletne prireditve prinaša tudi novost, in sicer poleg osrednjega odrskega prizorišča na Ukmarjevem trgu, bo v petek in soboto dodatno prizorišče dogajanja v Taverni.

Vse dni boste seveda lahko uživali v okusni morski hrani, pri čemer ne bodo manjkali kalamari in pedoči, otroci pa se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih.

Več na Facebook dogodku 8. Fešta kalamarov in Mediterana in strani Visit Koper.

Zaradi prireditve bodo v mestu tudi zapore prometa. Pristaniška ulica, na odseku od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, bo med 12. in 15 julijem, med 18. in 3. uro zjutraj popolnoma zaprta za promet. Parkiranje na Ukmarjevem trgu pa ne bo možno od četrtka, 12. julija, od 7. ure zjutraj, do ponedeljka, 16. julija do 7. ure zjutraj.