DomovNaši krajiFOTO: Center mladih Koper s FlekFestom barvito vstopil v poletje

FOTO: Center mladih Koper s FlekFestom barvito vstopil v poletje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

“Hvala vam za ta event! A se bo še kdaj ponovilo?”, so odmevale izjave mladih obiskovalcev letošnje prve edicije Flek festa – Barvit vstop v poletje!, ki ga je v petek organiziral Center mladih Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper. Center mladih je žarel od zadovoljnih izrazov ob ustvarjanju, poplesavanju in izjemnem veselju, sploh ko so djji pričeli z elektronskimi seti.

Kreativne delavnice so ob 18. uri zasedle celotno teraso in volja mladih je navdušila tako mentorje kot prostovoljce Kluba študentov občine Koper. Preizkušali so leteče položaje acro joge, ustvarili krajšo koreografijo s hula hoop obroči, izdelovali in vihteli poi poije, se naučili osnov žongliranja in s temperami prebarvali 5 m platno s telesom in gibi.

Mlad in perspektiven tandem Chunky vibes iz istrske vasi Buje sta vzdušje več kot dobro pripravila pred Boltzmannom, ki je mešalko prevzel ob 22. uri. Mladino je v trenutku spravil na noge. Poleg nepričakovanih pozitivnih premorov se mladi niso mogli upreti energični elektroniki Tomy DeClerquea in so se mu pridružili na odru ter skupaj delili nepozabne trenutke.

Celoten dogodek so mlade ozaveščali prostovoljci iz uličnega New Preventa in Drogarta ter z njimi vzpostavljali komunikacijo o aktivnem preživljanju prostega časa in kako poskrbeti, da zabava poteka v dobrem vzdušju.

Center mladih Koper je v sodelovanju z Mestno občino Koper in podporo Marjetice Koper in sklada Luke Koper Živeti s pristaniščem omogočili organizacijo dogodka Flek fest – Barvit vstop v poletje! in mladim do 29. leta brezplačni vstop. Foto: CMK/Ana Santos

“Podpora lokalne skupnosti mladim in njihovem ustvarjanju, izražanju, željam in potrebam je pomembna in se vsem zahvaljujemo za vso izkazano voljo in podporo,” so sporočili iz Centra mladih Koper.