DomovNaši krajiMestna plaža kmalu z novimi sanitarijami in reševalno postajo

Mestna plaža kmalu z novimi sanitarijami in reševalno postajo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnje poletje bo kopalcem koprskega mestnega kopališča zagotovo še prijetnejše, saj bodo v kratkem tam zrasle povsem nove sanitarije in reševalna postaja. Zaključek del je predviden že konec tega meseca.

Potem, ko so na koprski mestni plaži že osmo leto zapored obesili modro zastavo, simbol čistega morja in okolja, urejene infrastrukture in bogate ponudbe ter se lotili nekaterih manjših posegov in popravil, so začeli pospešeno graditi nove sanitarne prostore in reševalno postajo.

Mestno kopališče je zaradi svoje lege tik ob mestnem središču, varnosti, čistoče ter infrastrukturne dovršenosti, med domačini in turisti zelo priljubljena točka. Poleg plavanja in ostalih aktivnosti, ki jih nudi ta urejen košček koprske obale, je na plaži poskrbljeno tako za varnost kopalcev, kot tudi za njihovo dobro počutje. Plaža, ki je za razliko od nekaterih plaž drugih obalnih občin, brezplačna, ponuja urejeno infrastrukturo s kar štirimi, prav tako brezplačnimi tuši in petimi slačilnicami. Na plaži so tudi gostinski obrati, kjer se kopalci lahko sprostijo in okrepčajo. Plaža pa je med mladimi družinami zelo priljubljena tudi zaradi raznovrstnih igral za otroke.

Do zaključka del lahko kopalci uporabljajo sanitarije lokalov na plaži

Nov objekt, ki bo nared že konec tega meseca, v izmeri 60 kvadratnih metrov, bo obsegal žensko toaleto s tremi straniščnimi školjkami in dvema umivalnikoma, moško toaleto s štirimi pisoarji, dvema umivalnikoma in dvema straniščnima školjkama, toaleto za invalide z eno straniščno školjko in enim umivalnikom, otroško previjalnico ter reševalno postajo.

Naložba, ki je težka dobrih 114 tisoč evrov, je v celoti financirana s strani Mestne občine Koper, vključuje tudi ureditev nove tlakovane poti ter nov intervencijski vhod na plažo.

Do zaključka del, ki so predvidena konec tega meseca, bo plaža delovala nemoteno. V primeru oskrbovanja ranjencev je zato postavljena začasna mobilna reševalna postaja. Kopalci lahko, tako kot do sedaj, uporabljajo sanitarije lokalov na plaži.

Mestno kopališče je sicer odprto med 9. in 19. uro, v tem času pa za varnost skrbijo trije reševalci iz vode. Poleg tega je za varnost poskrbljeno tudi izven uradnega obratovalnega časa, dva reševalca sta na plaži prisotna tudi po 19. uri ter zgodaj zjutraj, pred 9. uro. Julija in avgusta bodo reševalci za varnost skrbeli vse do 22. ure. Sanitarije na plaži obratujejo do polnoči.