DomovNaši krajiFOTO in VIDEO: Titov trg gorel v ritmu devetdesetih

FOTO in VIDEO: Titov trg gorel v ritmu devetdesetih

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski Titov trg se je v včeraj vrnil v čase, ko še nismo poznali interneta, ko so med Koprom in Piranom še vozile »harmonike« in ko so nam v majhnih živilskih prodajalnicah ob plačilu ostanek – namesto v drobižu – pogosto vrnili v obliki žvečilke Bazooka. Slednjo smo po dobrem desetletju znova okusili na Caprisovem retro dogodku Happy 90’s, s katerim se je na Obali v petek uradno pričelo poletje.

Velika množica ljudi se je, četudi le za nekaj ur, vrnila v čase, ko so nastajale velike glasbene uspešnice, ki jih ni povozil čas. Ob zvokih hitov izvajalcev, kot so Dr. Alban, Corona, Haddaway, La Bouche, 883 in ostalih, so prisotni lahko tisto desetletje lahko podoživeli tudi s fotografijami, ki so se prikazovale na projekcijskem platnu tik ob odru. Prav nihče ni bil ravnodušen ob pogledu na fotografije napitka Flavoraid, namaza Kinderlada, blagajne iz Mehanotehnike, Are s koprske tržnice, prvih mobilnih telefonov, legendarnih obalnih diskotek, starih risank in televizijskih nadaljevank. Vsi so si bili enotni, da so bili to čudoviti časi brezskrbne mladosti, v katere bi se z veseljem vrnili.

Glasbene hite sta izbirala dj-ja de_stuff in Jake, za animacijo pa je skrbel Caprisov moderator MC Sam I Am. Pridružil se mu je tudi Alex Bini, legendarni televizijski voditelj, ki je v devetdesetih na koprski televiziji vodil oddaji Tutti Frutti in Juke Box. Slednji sta bili nekaj let nepogrešljivi del vsakdana mladih na Obali, v njej so se namreč prikazovali videospoti, ki jih je koprska televizija kot edina takrat dobivala od glasbene televizije MTV.

Foto: Radio Capris

Vrhunec večera pa je vsekakor bil nastop dance kraljice devetdesetih Alexie. V slabo uro trajajočem nastopu je v živo odpela vse legendarne hite, kot so »The Summer Is Crazy«, »Me And You«, »It’s A Rainy Day«, »Think About The Way« in ostale. Pela pa ni sama. Pri nastopu se ji je pridružilo ogromno spremljevalnih pevcev – nepozabne uspešnice je z njo namreč prepeval ves trg.

»V Sloveniji sem nastopila že večkrat, predvsem v devetdesetih letih sem bila gostja v raznih diskotekah in vedno je bilo lepo. V tistem času smo bili priča eksploziji plesnih hitov. Čeprav sem sama raje poslušala rock in grunge, sem sprejela izziv in posnela uspešnice, ki so me popeljale na odre po vsem svetu. Osebno sem tiste čase doživljala zelo pozitivno, ljudje so verjeli v prihodnost, bili so nasmejani,« je Alexia poslušalcem povedala v studiu Radia Capris, ki ga je obiskala pred samim koncertom.

Svojo kariero je sicer pričela leta 1992 kot spremljevalni vokal pri velikem hitu »Please Don’t Go« zasedbe Double You, jo nadaljevala še v zasedbi Ice MC, od leta 1995 pa kot samostojna izvajalka nanizala več kot 10 velikih plesnih uspešnic, ki jih danes poznajo po vsem svetu.