DomovNaši krajiPotniki z vsega sveta očarani nad urejenostjo Kopra

Potniki z vsega sveta očarani nad urejenostjo Kopra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sezona potniških ladij v našem mestu se tudi v tem tednu kaže v presežkih. Včeraj je bila na potniškem terminalu zasidrana Silver Whisper, ki jo je danes nadomestila že stara znanka našega mesta Norwegian Spirit.

Včeraj je bila na potniškem terminalu privezana manjša, a prestižna Silver Whisper, ki je k nam priplula iz Benetk, svojo pot pa nadaljevala na Hvar. K nam je pripeljala 350 potnikov in 295 članov posadke.

Sedemnajst let stara članica bele flote gostom nudi sproščujoče doživetje v spa centru, sprostitev ob bazenu in odlične zabave za mlade, ki se odvijajo v gledališču in gostinskih lokalih.

Lisa iz Avstralije, ki na potniški ladji dela že leto dni, je pohvalila naše mesto in pristanišče. Prav tako jo je navdušena nad kulinariko, skupaj s sodelavci so si v Kopru privoščili morsko kosilo.

Prestižna Norwegian Spirit ponovno v Kopru

Danes je v zgodnjih jutranjih urah prav tako iz Benetk k nam priplula Norwegian Spirit, z njo pa nekaj več kot dva tisoč potnikov, ki naše mesto in lepote Slovenije raziskujejo ves dan, pozno zvečer pa se bo potniška ladja podala proti Splitu.

V Koper je pripeljala 2000 potnikov in 965 članov posadke. Dobrih 268 metrov dolga potniška ladja ladjarja Prestige Cruise Holdings potnikom nudi prestižna potovanja. Gostje se lahko sprostijo v gledališču, zaplavajo v velikem bazenu, svojo srečo lahko preizkusijo v casinoju, prav tako ladja ponuja nore zabave v klubu in barih.

Potniška ladja Norwegian Spirit je registrirana na Bahamih. Morske valove je prvič “občutila” leta 1998.

Virgil in Shirley Marrero iz Oklahome.

Virgil in Shirley Marrero iz Oklahome sta prav danes v Kopru obeležila zlato poroko. »Sprehod skozi staro mestno jedro naju je popolnoma očaral. Vsa ta bogata kulturna dediščina te ne more pustiti ravnodušnega. Mesto Koper je zelo lepo, čisto in urejeno. Ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi,« pripovedujeta zakonca in obljubljata, da se v Koper zagotovo še vrneta.

V mesecu juniju v Kopru pričakujemo še sedem prihodov potniških ladij, prva bo priplula v soboto, 9. junija.