DomovNaši krajiFOTO in VIDEO: V Kopru zaživel nov Center vodnih športov

FOTO in VIDEO: V Kopru zaživel nov Center vodnih športov

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je odslej bogatejši še za eno pomembno pridobitev. Včeraj je župan Boris Popovič namenu predal nov Center vodnih športov v Žusterni.

Mestna občina Koper že vrsto let dokazuje, da je športu prijazna občina. Od leta 2016 pa se naše mesto tudi uradno ponaša z nazivom olimpijskega športnega centra. S slavnostnim prerezom traku pa je včeraj župan Boris Popovič namenu predal nov Center vodnih športov v Žusterni.

“Nov center je velik ponos Mestni občini Koper in želim si, da bo dobro služil predvsem našim najmlajšim in vsem ostalim športnikom, da bodo lahko dosegali še boljše rezultate,” je novo pridobitev pozdravil župan Boris Popovič.

Potem ko je Mestna občina Koper pred dvema letoma pristopila k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni, v okviru katere je sanirala streho, fasado, notranje prostore, uredila hidroizolacijo, zamenjala vsa okna, elektroinštalacije, prezračevanje in ogrevanje ter povsem prenovila tudi garderobe in opremo, se je lotila še gradnje prizidka k objektu. V njem je občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki delujeta v Žusterni, dodatne prostore pa je namenila tudi ureditvi javnih sanitarij.

Nato je sledila še ureditev dodatnih prostorov za potrebe vodnih športov, ki so se dalj časa soočali s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov kot tudi prostora za ureditev pisarne. V okviru naložbe, ki so jo poimenovali center vodnih športov, je tako občina postavila 43 modularnih montažnih zabojnikov, namenjenih delovanju športnih društev in shranjevanju športne opreme. Zabojniki so nameščeni v dveh etažah, v pritličju, kjer je 25 zabojnikov, je prostor za shranjevanje športnih rekvizitov (jadra, deske, kajaki, kanuji, itd.), drugih osemnajst zabojnikov v nadstropju pa je preurejenih v večji fitnes, sejno dvorano, pisarne, namenjene klubom, čajno kuhinjo in sanitarije ter dve večji zunanji terasi.

Pred objektom je koprska občina zagotovila tudi ureditev lesenega platoja za čiščenje jader, od ploščadi pa vse do morja pa je uredila tudi dostop v peščeni obliki. Za celotno naložbo je Mestna občina Koper namenila 761.000 evrov. Izvajalec del pa je podjetje Plan Invest.