DomovNaši krajiFOTO IN VIDEO: Vespisti iz Koroške prispeli v Koper

FOTO IN VIDEO: Vespisti iz Koroške prispeli v Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes popoldan so Koper preplavili ponosni lastniki kultnih motornih koles znamke Vespa. Letošnje že kar tradicionalno srečanje slovenskih vespistov, v okviru katerega so prevozili pot od Dravograda do Kopra, se je sklenilo na ploščadi pri Upravi za pomorstvo. Na dogodek pa je s svojo Vespo prišel tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič.

Vožnjo od Koroške do Obale je skupaj prevozilo okrog 50 vespistov, med katerimi je bilo opaziti tudi kar nekaj predstavnic nežnejšega spola. Njihova zadnja postaja je bil Koper, kjer so združeni vespisti sklenili letošnje že četrto tradicionalno srečanje. Dogodek je imel letos tudi dobrodelno noto, saj so ob tej priložnosti z zbranimi sredstvi v višini 2000 evrov osrečili družino Bitiči iz Kopra, del sredstev pa namenili tudi društvu Sožitje Obalnih občin.

Združeni vespisti na ta način že četrto leto zapored praznujejo ustanovitev njihove zveze – Zveze Vespa klubov Slovenije, hkrati pa je namen dogodka tudi počastitev državnega praznika – Dneva državnosti, ki ga Slovenija praznuje 25. junija. Poleg druženja in medsebojnega spoznavanja lastnikov, ljubiteljev in voznikov Vesp je enodnevno popotovanje po Sloveniji tudi odlična priložnost za spoznavanje poti in skritih kotičkov naše prelepe domovine.

Foto: ekoper.si

Tudi župan Boris Popovič se je pripeljal na Vespi

Župan Boris Popovič je vsem vespistom izrekel dobrodošlico in jim ob tem zaželel, da bi se v našem mestu počutili odlično. Priznal je, da mu je kot ljubitelju dvokolesnikov ta dogodek še posebej pri srcu, zato se je danes tudi sam v Koper pripeljal prav z Vespo.

“V Kopru ste vedno dobrodošli. Prepričan sem, da je Koper mesto, ki z velikim veseljem sprejema ljubitelje dvokolesnikov. Veseli me, da je pobuda tudi dobrodelno obarvana in da lahko na tak način pomagamo pomoči potrebnim,” je zbranim povedal prvi mož koprske občine.

Ob tem se je zahvalil županji Dravograda, Marijani Cigala, vsem podjetjem in organizatorjem, ki so omogočili izvedbo tega dogodka.

“Iz Dravograda nas je krenilo 24 vespistov, ob poti so se nam pridružili še ostali, tako da nas je sedaj vseh skupaj v Koper prispelo kar 50, je pojasnil predsednik Zveze Vespa klubov Slovenija, Jurček Dolenc in nadaljeval: “Vsako leto ob državnem prazniku se odpravimo po poteh naše Slovenije, iz Goričkega v Piran, iz Mokric v Goriška Brda… Letos pa smo se odločili, da gremo iz Dravograda v Koper. Odločili smo se tudi, da dogodek obarvamo dobrodelno. Tako smo danes s pomočjo različnih podjetih in štartnin uspeli zbrati 2000 evrov.”