DomovNaši krajiFOTO: Koper na dlani je znova razkril bogastvo naših krajev

FOTO: Koper na dlani je znova razkril bogastvo naših krajev

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnjo nedeljo je v Kopru zaznamovala tradicionalna majska prireditev Koper na dlani, na kateri se javnosti predstavljajo krajevne skupnosti, turistična društva in drugi ponudniki Mestne občine Koper.

Pristaniška ulica, Carpacciev in Ukmarjev trg, koprska Taverna in trg ob Upravi za pomorstvo so bili ves dan v znamenju vonjev domačih dobrot, zvokov harmonike, pevskih in plesnih nastopov, prikazov starih običajev, predvsem pa je bila nedelja polna smeha, veselja in dobre volje.

Bogastvo, ki ga skrivajo naši kraji

Prireditev Koper na dlani je imenitna priložnost, da se širši javnosti na enem mestu oziroma »kot na dlani« predstavi bogastvo, ki ga skrivajo naši kraji, predvsem pa bogato zaledje naše občine. Na nekaterih stojnicah so tako marljivi člani krajevnih skupnosti in turističnih društev cvrli tipični istrski sladici kroštole in fancle oziroma miške, druge stojnice so ponujale dobrote iz tartufov, špargljev in čemaža, pri tretjih pa je dišalo po golažu in polenti, domačem kruhu ter drugih domačih mojstrovinah.

Foto: Vojko Rotar

Mimoidoči, med katerimi je bilo tudi veliko potnikov obeh potniških ladij, ki smo ju včeraj gostili v mestu, so bili nad ponudbo na približno 60 stojnicah in spremljevalnim programom vidno navdušeni, dogajanju pa je bilo naklonjeno tudi vreme. Prireditve se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič, ki ga je predstavitev krajevnih skupnosti in turističnih društev očarala.

Foto: Vojko Rotar

Pandolo: Dekani odnesli prvo mesto

Veliko zanimanja sta požela tudi tradicionalni turnir v pandolu in 1. Istrske igre, v katerih so se pomerili člani krajevnih skupnosti in turističnih društev, za najbolj hitre in spretne pa so se letos izkazali člani Turističnega društva Dekani, ki so odnesli prvo mesto.

Zvečer se je dogajanje preselilo v Taverno, kjer se je odvil kulturni program. *