DomovNaši krajiTa vikend v Kopru nekaj za vsak okus

Ta vikend v Kopru nekaj za vsak okus

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Pester majski program v Kopru se nadaljuje z nizom dogodkov, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne obiskovalce mesta.

Enkratna priložnost za spremljanje gimnastičnega prvenstva v živo

Med 13. in 14. majem bo v Areni Bonifika potekal 13. svetovni pokal v športni gimnastiki, ki bo v Koper privabil najbolj zveneča imena svetovne gimnastike, med njimi tudi slovenske nosilce olimpijskih in drugih odličij. Finali na orodjih bodo potekali v soboto in nedeljo od 14. ure dalje. Vstopnice lahko obiskovalci kupijo na spletni povezavi www.mojekarte.si ali pred samim dogodkov na blagajni Arene Bonifika.

Koper pripravljen na najboljše telovadce

Vrača se Odprta kuhna

Koper bo prvič letos obiskala kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki bo to soboto, 13. maja, vsem obiskovalcem ponujala raznoliko ponudbo sveže pripravljenih jedi za vse okuse. Dogodek ni samo kulinarične narave, temveč družabne, saj spodbuja druženje na prostem in spoznavanje različnih jedi z vsega sveta. Obisk Odprte kuhne lahko načrtujete ob kosilu ali večerji, saj se začenja ob 11. in zaključi ob 21. uri. Odprta kuhna bo (kot običajno) gostovala na Carpacciovem trgu in v Taverni.

V Koper se prvič letos vrača kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki bo to soboto, 13. maja, vsem obiskovalcem ponujala raznoliko ponudbo sveže pripravljenih jedi za vse okuse. Foto: arhiv ekoper.si

Koper na dlani: predstavljajo se krajevne skupnosti in društva

Prireditev Koper na dlani že tradicionalno privabi v mesto koprske krajevne skupnosti in društva, ki predstavljajo svoje delovanje in kulinarično ali kulturno ponudbo. Letos bo dogodek še bolj privlačen, saj bo gostil prve Istrske igre, med katerimi si bomo lahko ogledali tudi tekmovanje v pandolu.

Prireditev Koper na dlani že tradicionalno privabi v mesto koprske krajevne skupnosti in društva, ki predstavljajo svoje delovanje in kulinarično ali kulturno ponudbo. Foto: arhiv ekoper.si

Mednarodna delegacija pisateljev na obisku v Kopru

V soboto, 13. maja, bo Mestno občino Koper v okviru mednarodnega srečanja pisateljev PEN obiskala priznana delegacija pisateljev. Gostje si bodo ogledali Hrastovlje in se nato vrnili v mestno jedro, saj bo srečanje potekalo v Pretorski palači ob 16. uri.

Slovenski center PEN, združenje pisateljev, pesnikov in publicistov, ima dolgo tradicijo. Nastal je leta 1926, njegov prvi predsednik je bil Oton Župančič.

Azamara Quest se ponovno vrača v Koper. Foto: Vojko Rotar

V nedeljo gostujemo kar dve potniški ladji

Dvojni obisk ladij Azamara Quest in Riviera sovpada s številnimi prireditvami, ki bodo v nedeljo, 14. maja, potekale v Kopru. Azamara Quest na svoj krov sprejme 650 potnikov, kar jo uvršča med manjše potniške ladje, vendar gre za butično ladjo, ki svojim gostom ponuja še posebna doživetja. Ladja je Koper obiskala pred nekaj dnevi, ko je bil za njene goste prirejen poseben glasbeni spektakel na Titovem trgu s koncertom skupine Perpetuum Jazzile.

Na plovbi med Dubrovnikom in Benetkami se bo v Kopru ustavila Riviera, ki gosti približno 1200 potnikov in se prav tako uvršča med prestižnejše potniške ladje. Riviera je redna gostja Kopra, njeni potniki in člani posadke pa bodo vsekakor navdušeni nad pestrim nedeljskim dogajanjem v mestu.