DomovNaši krajiPOTNIŠKI TURIZEM: Današnja gostja je luksuzna Azamara Quest

POTNIŠKI TURIZEM: Današnja gostja je luksuzna Azamara Quest

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V zgodnjih jutranjih urah je v Koper s Korčule priplula Azamara Quest s 650 potniki in 407 člani posadke. Prepričani smo, da bo naše mesto njenim potnikom ostalo v posebnem spominu, saj se bo samo zanje danes zvečer na Titovem trgu odvil edinstven koncert priznane slovenske vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile.

V tujini so tovrstni dogodki stalnica, v Kopru pa se bo tak koncert, s katerim mesto spodbuja potniški turizem in ga hkrati približuje lokalnemu prebivalstvu, zgodil prvič. Za potnike Azamare Quest ga bodo ponovili še septembra, ko bo ladja ponovno na obisku.

GLASBENI SPEKTAKEL: Koncert Perpetuum Jazzile za potnike luksuzne Azamara Quest

Azamara Quest je sinonim za luksuz in zabavo

Luksuzna potniška ladja, ki meri 180 metrov, je last ameriškega ladjarja Royal Caribbean Cruise Line. Svojo pot bo v večernih urah nadaljevala proti Benetkam.

Azamara Quest je bila projektirana kot plovilo, ki je manjše od večine ladij za križarjenje. Quest ponuja obilo zabave in zanimivih odkritij v luksuznem okolju. Ponaša se z dvema razkošnima restavracijama, SPA in welness centrom, piano barom, vinoteko ter bogatim glasbenim in zabavnim programom.

Foto: Vojko Rotar

Letos bo Koper obiskalo nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov

Letošnja sezona pomorskega potniškega turizma se je v Kopru začela konec februarja. Letos nas bo obiskalo predvidoma 61 potniških ladij in nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov.

Največ ladij bo v Koper priplulo maja in oktobra, pestro bo tudi v ostalih mesecih. Zadnja ladja v letošnjem letu nas bo obiskala novembra.

Foto: ekoper.si

Tudi letos so v Turistični organizaciji Koper večje dogodke v mestu uskladili s prihodi potniških ladij, prav tako bodo skušali znamenitosti in doživetja turistom približati s kartico doživetij Koper Card. *