DomovNaši krajiFOTO: Mednarodni kickboks spektakel v mesto prinesel pravi »show«

FOTO: Mednarodni kickboks spektakel v mesto prinesel pravi »show«

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Arena Bonifika je minulo soboto gostila vrhunski  borilni spektakel W5: »Legends Collide« (Spopad legend), na katerem so se pomerile tudi slovenske legende borilnih veščin.  Dogodka se je na povabilo organizatorja in predsednika ruskega rokoborskega združenja W5 Sergeya Chepinoge udeležil tudi koprski župan Boris Popovič.

V ring koprske Arene je stopilo kar 26 legend svetovnega formata, ki so obiskovalcem postregli z odličnim spektaklom in veliko dozo adrenalina. Tekmovanje se je, kot je v svetu  borilnih veščin navada, pričelo že s petkovim uradnim tehtanjem, borbe pa so potekale naslednji dan. Spektakel je postregel kar s 14 dvoboji na katerem so kraljevale tudi slovenske legende. »Slovenski Rocky« Marjan Fabjan je zanesljivo premagal slovitega težkotegornika iz BiH Dževada Poturaka,  prav tako tudi Primorec Jasmin Bečirovič, ki je ekspresno opravil z Italijanom Danilom Codo. Odličen je bil tudi Franci Grajš, ki je ugnal Denisa Marjanovića iz BiH, Denis Porčič pa je moral priznati premoč Hrvatu Ivanu Staniću.

V ring je poleg omenjenih stopilo kar nekaj imen svetovnega formata, med njimi Rhassan Muhareb, Vlad Tuinov, Fahir Batjari, Darryl Sichtman, Orfan Sananzade, Andrej Kedvesš, Igor Mihajlović,  Enver Sljivar, Sleksander Stankov, Bor Bratovž, Petar Jaman, …

Prisotne je pozdravil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič: »Ponosen sem, da si je organizator izbral prav Koper za organizacijo tako velikega in pomembnega dogodka. Kot veste se v Kopru v zadnjih 15 letih razvijajo vse vrste športa in trudimo se, da bi se prav pri nas odvijali največji športni dogodki. W5 združuje 5 kontinentov in tudi zato je ta dogodek za Mestno občino Koper izjemnega pomena, saj je to velika priložnost za promocijo našega mesta po vsem svetu.«

»Hvala, da ste nam in kickboksu odprli svoja vrata. Želim si še nadaljnjega sodelovanja z vami, predvsem pa da bi to postalo tradicija,” svojih ambicij ni skrival organizator in predsednik W5 Sergey Chepinoga, ki se je koprskemu županu tudi osebno zahvalil za pomoč pri organizaciji velikega športnega spektakla.

Mednarodni kickboks spektakel je bil predvajan v približno 70 državah po celem svetu, na njem je sodelovalo več kot deset držav. Organizatorji so poskrbeli za pravi »show«, za katerega je bilo potrebno kar 40 ton opreme, ki je bila zaslužena za izvrstno zvočno in vizualno nepozabno doživetje v Areni Bonifika.

S tovrstnim dogodkom se naše mesto umešča na zemljevide svetovnega formata prirejanja športnih prireditev.