DomovNaši krajiTeden mobilnosti tudi za otroke

Teden mobilnosti tudi za otroke

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so danes v Taverni potekale otroške delavnice v duhu trajnostnega razvoja. Otroke je pozdravil predstavnik Mestne občine Koper, vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec.

“V septembru po vsej Evropi praznujemo teden mobilnosti, ko poskušamo napraviti čim več za naše telo in za našo mamo Zemljo. Upam si trditi, da ste že vi ena tistih generacij, ki bo veliko bolj uporabljala kolo in hodila peš, kar za našo občino pa tudi nasploh, pomeni še dodaten plus. Onesnaževanja bo tako tudi na ta način veliko manj,” je otroke nagovoril vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec.

“V septembru po vsej Evropi praznujemo teden mobilnosti, ko poskušamo napraviti čim več za naše telo in za našo mamo Zemljo,” je poudaril vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec (desno). Foto: ekoper.si

Med trajnostnimi ukrepi MOK je letos najbolj izstopalo zaprtje obalne ceste Žusterna – Izola za motorna vozila in predaja površine v uporabo kolesarjem in pešcem. Območje je bilo urejeno še s sanitarnim objektom, tuši in urbano opremo, ki bodo privabili tudi številne kopalce.

Okoljsko osveščanje otrok in mladine je pomembno in prav zato so danes v Taverni, Srednja vzgojiteljska šola, Mladinsko združenje za trajnostni razvoj, Brez izgovora Obala, Kolesarska mreža in Zavod za politike prostorov, za otroke pripravili vzgojno izobraževalni dogodek. Otroci so tako uživali v didaktični animaciji, predstavitvi Pešbusa, sodelovali na miselnem poligonu in ustvarjali tematske slike.

Naj spomnimo, da je v okviru Evropskega tedna mobilnosti Mestna občina Koper, omogočila tudi brezplačno parkiranje na vseh parkiriščih „parkiraj in se odpelji – P+R“ v upravljanju Marjetice Koper.

Evropski teden mobilnosti vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. Cilj kampanje pa je predvsem konkretno vzpodbuditi evropske lokalne skupnosti k uvajanju in promociji trajnostnih prometnih ukrepov ter povabilo njihovim prebivalcem k uporabi alternativnih oblik prevoza, torej k neuporabi avtomobilov.