DomovNaši krajiFOTO: Oliver in Olivija razveselila koprske prvošolce

FOTO: Oliver in Olivija razveselila koprske prvošolce

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, podžupana Peter Bolčič in Alberto Scheriani ter nekateri občinski svetniki so skupaj z Oljarno Lisjak včeraj in danes z oljčnim oljem Oliver in Olivija obdarili prvošolce osnovnih šol Mestne občine Koper.

V Mestni občini Koper se namreč zelo dobro zavedajo pomena podeželja v občini in številnih lokalnih pridelovalcev, tudi zato so se odločili, da skupaj z Oljarno Lisjak, ki je aktualna zmagovalka natečaja za Županovo olje, podarijo posebne stekleničke oljčnega olja vsem prvošolcem koprskih osnovnih šol.

Tako so včeraj in danes dopoldne po vseh osnovnih šolah Mestne občine Koper razdelili stekleničke ekstra deviškega oljčnega olja Olivija za deklice in stekleničke olja Oliver za dečke. Gre za posebno linijo ekstra deviškega oljčnega olja Lisjak, ki je s svojim nežnim okusom še zlasti primerno za otroke.

»V naši občini smo ponosni na naše podeželje in številne kakovostne pridelovalce. Tudi zato smo podprli akcijo obdarovanja koprskih prvošolcev z oljčnim oljem, saj si želimo, da bi bili vsi ponosni na območje, na katerem živimo,« je na srečanju s prvošolci Osnovne šole Antona Ukmarja povedal župan Mestne občine Koper Boris Popovič, medtem ko jim je Matej Lisjak iz Oljarne Lisjak med drugim pojasnil, da je uživanje oljčnega olja koristno za naše zdravje in razvoj.

Prvošolčki so se razveselili Miklavževega darila

Otroci so se stekleničk z oljčnim oljem, ki so jih prejeli kot Miklavževo darilo, seveda zelo razveselili. Otroci so poleg darila dobili tudi nalogo, saj bodo etikete stekleničk, ki so zasnovane kot pobarvanke, morali pobarvati, najlepše in najbolj domiselne izdelke pa bo Oljarna Lisjak tudi nagradila.

Šola zmagovalca bo kot darilo prejela ogled Oljarne Lisjak, obdarili pa bodo tudi ostale, ki bodo izžrebani v nagradni igri. Več o nagradni igri na: http://lisjak.com/sl/nagradna-igra/.

Foto: Matia Ščukovt, eKoper, TOK *