DomovNaši krajiFOTO: Podelili priznanja krvodajalskim jubilantom Mestne občine Koper

FOTO: Podelili priznanja krvodajalskim jubilantom Mestne občine Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek je pod pokroviteljstvom župana Mestne Občine Koper, Borisa Popoviča, v dvorani zadružnega doma Krajevne skupnosti Marezige, potekala slovesnost, namenjena krvodajalcem, ki so v preteklem letu dosegli okroglo število darovanj.

Jubilantov – krvodajalci, ki so v letu 2017 dosegli od 10 pa kar do 150- to število odvzemov krvi, je bilo 210. Vitez krvodajalec je postal Nedjan Kastelic, saj je v preteklem letu zabeležil kar stoti odvzem. Stoti odvzem je zabeležila tudi vitezinja, Anica Umek.

Priznanji sta jima podelila podžupan Mestne občine Koper, Peter Bolčič in članica Glavnega odbora RKS Marija Jereb.

Že 110-krat so kri darovali Safet Felić, Miran Kljun in Radoslav Šare. Za 130-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec, Bojan Poš. Za 150-krat darovano kri pa vitez krvodajalec Milan Poljšak.

Priznanja sta podelila predsednica RKS – Območnega združenja Koper Marta Vrčon Komel in strokovni sodelavec Rdečega križa Slovenije za področje krvodajalstva, Boštjan Novak.

Posebni priznanji, ki jih društvom oz. organizacijam, zaslužnim za prizadevanja na področju krvodajalstva namenja Zavarovalna družba Adriatic Slovenica sta prejeli Srednja tehniška šola Koper in Luka Koper. Priznanji, ki sta jih podelila direktor Zavarovalne družbe Adriatic Slovenica, poslovne enote Koper, gospod magister Borut Širca in dolgoletna prostovoljka in predsednica koprskega združenja, Irena Sirotič Dobrila sta prevzela ravnatelj Srednje tehniške šole Koper, Iztok Drožina in član uprave – delavski direktor Luke Koper,  Vojko Rotar.