DomovNaši krajiFOTO: Valentino Rossi za otroke izolske bolnišnice

FOTO: Valentino Rossi za otroke izolske bolnišnice

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je bil na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Izola prav poseben dan. Na pobudo koprskega župana Borisa Popoviča so predstavniki Valentino Rossi Fan Club-a iz Tavullie obiskali in obdarili otroke.

Predstavniki Valentino Rossi Fan Club-a iz Tavullie so se najprej ustavili v gostinskem lokalu na koprski plaži, kjer so se družili z županom Borisom Popovičem, predstavniki MK Kondor in ostalimi ljubitelji moto športa in legende Valentina Rossija, nato pa so se odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Na pediatričnem oddelku so skupaj z direktorjem izolske bolnišnice, Radivojem Nardinom ter ostalimi predstavniki bolnišnice otrokom poklonili promocijska darila, ki jih je poslal sam Valentino Rossi. Otroci ob tej priložnosti niso skrivali navdušenja nad izkazano pozornostjo, za marsikaterega od njih, velikega idola.

Gre za dobrodelno dejanje obdaritve otrok na zdravljenju, ki ima za Koper in Slovenijo še poseben pomen, saj je to jubilejna – že 30. obdaritev in prva izven Italije. Predstavniki uradnega Fan Club-a Valentina Rossija namreč že vrsto let s podobnimi akcijami skušajo pomagati in otrokom olepšati čas bivanja v bolnišnici.

“Izjemno me veseli, da se je prva obdaritev izven Slovenije in hkrati tudi jubilejna, 30., zgodila prav tukaj, v naši bolnišnici. Valentinu Rossiju in njegovemu navijaškemu klubu se zahvaljujem za to dobrodelno dejanje,” je povedal koprski župan Boris Popovič in spomnil, da so prav “otroci tisti, ki so najbolj hvaležni. Upam, da jim bo današnji dogodek vsaj malo pomagal, da lažje prebrodijo težke dneve, ki jih preživljajo v bolnišnici.” 

Prvi mož koprske občine se je ob tej priložnosti zahvalil direktorju Splošne bolnišnice Izola, Radivoju Nardinu in vsem zaposlenim, za topel sprejem in ob tem pohvalil dobro delovanje bolnišnice, ki se je pred časom soočala z mnogimi težavami, danes pa je ta “primer dobre prakse v Sloveniji,” pri čemer je vzporednice potegnil z razvojem koprske občine, ki “je še 15 let nazaj bila razvojno zelo podhranjena, danes pa se kaže v povsem drugi podobi, kar občutijo tudi občanke, občani in ostali obiskovalci našega mesta.”

Tudi direktor izolske bolnišnice ni skrival navdušenja nad obiskom navijaškega kluba in izkazano gesto otrokom v bolnišnici. “Vesel sem, da je prav obisk predstavnikov navijaškega kluba dogodek, ki bo zaključil uspešno leto delovanja naše bolnišnice,” je dejal direktor izolske bolnišnice, ki je prepričan, da nihče od otrok ne bo pozabil današnjega obiska. “Zahvaljujem se tudi županu Borisu Popoviču, da je dal pobudo pri organizaciji in pomagal, da so se navijači odločili obiskati prav našo bolnišnico,” je zaključil Nardin.

“Letos smo obiskali in obdarili več kot 3200 otrok v bolnišnicah po Italiji in najlepše pri vsem tem je zagotovo videti nasmehe otrok. Počaščeni smo, da smo prav danes pričeli z obdarovanjem tudi izven naših meja, zagotovo bomo to nadaljevali tudi v prihodnje,” je zbrane nagovoril Rino Salucci, predsednik navijaškega kluba in otrokom predal lepe želje v prihajajočem letu v imenu Valentina Rossija.