FOTO IN VIDEO: Koprska Rumena noč

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je ta vikend oživel v soju Rumene noči, ki je poskrbela za vsesplošno razvajanje čutov s prepletom kulinarike, glasbe, (uličnega) teatra, umetniških inštalacij in performansov.

Za nami so trije nepozabni dnevi, prepleteni z zabavo, kulinariko in vrhunskim glasbenim izborom, ki je obiskovalce pozdravljal kar s treh odrov.

Ozračje so tako tri dni segrevali vrhunski glasbeni izvajalci. Že v petek so na glavnem odru nastopili ex-yu rockerji – Crvena Jabuka in Psihomodo pop, v soboto domače skupine – Muff in Elvis Jackson, v nedeljo pa legendarna hrvaška pop skupina Jinx s predskupino mladih slovenskih vzhajajočih zvezd BQL.

Obiskovalci so lahko uživali v odličnem programu, vrhunski kulinariki in ostalih spremljevalnih aktivnostih, ki jih je ponudila Rumena noč. V soboto ob polnoči je Koper razsvetlil veličasten ognjemet in prireditvi dodal še tisto zadnjo piko na i.

Zabava za vse generacije in okuse

Koprska promenada je vse tri dni dobesedno pokala po šivih – prav vsak obiskovalec, domačin, turist ali pa povsem naključni obiskovalec našega prelepega mesta, je zagotovo našel kaj po svojem okusu. Najmlajši so bili navdušeni predvsem nad otroškimi predstavami ter lunaparkom, njihovi starši bolj nad glasbenim dogajanjem, spet druge je prevzela bogata kulinarična ponudba.

Medtem, ko so malo starejše generacije norele ob rockovskih zvokih in glasno prepevale “To mi radi” in “Frida”, so se mlajše generacije raznežile ob romantičnem nedeljskem koncertu skupine BQL.

Kot nam je zaupala Mojca, se je letošnje Rumene noči udeležila ravno zaradi koncerta mladih BQL in nam potrdila, da je vzdušje na prireditvi več kot odlično. Maja si želi, da bi bilo tovrstnih prireditev na prostem še več, poljska turista Marta in Pavel, ki sta naše mesto obiskala prvič, pa sta prepričana, da se bosta zaradi izjemno pozitivne energije in odličnega vzdušja, še vrnila. Barman Marko je v treh dneh zmešal kar lepo število osvežilnih poletnih koktejlov, z obiskom je izjemno zadovoljen, prav tako si želi, da bi bilo v bodoče še več podobnih prireditev.