DomovNaši krajiFOTO in VIDEO: Dinosovi odpadki ponovno povzročajo preglavice Šalarčanom

FOTO in VIDEO: Dinosovi odpadki ponovno povzročajo preglavice Šalarčanom

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Burja, ki zadnje dni pustoši po Primorski, ne prizanaša niti prebivalcem Šalare v Kopru. Znova se namreč spopadajo z odpadki, ki jih veter raznaša z Dinosovega odpada.

Večinoma so to plastične vreče in podoben odpadni material. Ob stari šmarski cesti je opaziti tudi stare preproge in dele odpadne pločevine, medtem ko so se med veje dreves ujele številne plastične vrečke, ki sedaj kazijo podobo neokrnjene narave.

Ob stari šmarski cesti je opaziti tudi stare preproge in dele odpadne pločevine, medtem ko so se med veje dreves ujele številne plastične vrečke, ki sedaj kazijo podobo neokrnjene narave. Foto: Vojko Rotar

Burja povzročila pravo razdejanje

Kljub temu da komunalno podjetje Marjetica Koper ni pristojno za odstranjevanje teh odpadkov in bi za varnost ter odstranitev smeti moralo poskrbeti podjetje Dinos, se delavci Marjetice trudijo omiliti razdejanje, ki ga povzroča burja.

“Za odstranitev odpadkov, ki jih je burja raznesla na parcele v Šalari, je odgovorno podjetje Dinos, kljub temu smo se na Marjetici Koper organizirali in najbolj nevarne odpadke s cest že odstranili, a tako ne gre v nedogled,” je za eKoper povedal predstavnik za stike z javnostjo Marjetice Koper Vojko Rotar.

Delavci Marjetice Koper se trudijo omiliti razdejanje, ki ga povzroča burja. Foto: ekoper.si

Na selitev Dinosa bo treba še počakati

Dejstvo je, da podjetje, ki se ukvarja s tako dejavnostjo, nikakor ne spada v urbano okolje. Kljub temu pa je tu, kar pomeni, da bi morali v podjetju poskrbeti tudi za vse potrebne varnostne ukrepe, da ljudje ne bi občutili negativnih posledic njihovega obstoja na naseljenem območju. Najboljša rešitev bi bila selitev podjetja na ustreznejšo lokacijo, za katero si prizadeva tudi Mestna občina Koper, a bo na to po informacijah vodstva Dinosa potrebno še počakati. *

Več pa v spodnjem videoprispevku.