DomovNaši krajiFOTO: Vrtec Semedela – enota Markovec je praznoval 40 let

FOTO: Vrtec Semedela – enota Markovec je praznoval 40 let

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Otroci in vzgojitelji vrtca Semedela – enota Markovec so včeraj v dvorani Arena Bonifika z zabavnim programom, ki so ga pripravili kar sami, obeležili 40 let delovanja enote. Praznovanja se je udeležil tudi vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timotej Pirjevec.

Tja, kamor seže pogled, tja segajo sanje, so besede, s katerimi bi lahko opisali vsak vrtec, med njimi zagotovo tudi vrtec Semedela – enota Markovec, ki je praznovala 40 let delovanja. Areno Bonifika so ob tej priložnosti napolnili vrtčevski otroci in tisti, ki so to nekoč bili. Čisto vsi so se strinjali, da so tu preživeli čudovite urice, ki jim bodo v spominu ostale za vedno.

“Še naprej se bomo trudili, da vrtec pod svoje okrilje vzame generacije vedoželjnih in nasmejanih otrok, da se bodo v njem počutili pomembne in da bo njihov vsakdan pester in vsebinsko bogat,” je v svojem govoru poudarila ravnateljica vrtca Nives Prša in se med drugim zahvalila Mestni občini Koper za sodelovanje in pomoč, ko jo vrtec potrebuje. V letu 2014 je namreč občina poskrbela za energetsko sanacijo, leta 2011 pa je vrtec dobil dva nujno potrebna oddelka v dvorani balinišča ter zunanja igrala.

“Danes je poseben dan, pa ne samo za otroke iz Markovega hriba, ampak tudi za marsikaterega starša, ki je svoje otroke vključil v varno in skrbno oz. delovno okolje, saj otroci z veseljem obiskujejo ta vrtec. Tako kot se je razvijalo naše mesto, tako se je razvijal tudi vaš vrtec z vsemi programi, ki so se dopolnjevali in izvajali. Smo na zavidljivi ravni kar se tiče predšolske vzgoje v Sloveniji in med drugim je to tudi zasluga obstoječega vodstva vrtca Semedela,” je poudaril vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timotej Pirjevec.

Pred polno Areno Bonifika so nastopili otroci, ki so peli, plesali in se predvsem zabavali. Ob koncu prireditve so otroci vrtcu zaželeli en velik čarobni zaboj, da se bo lahko naučil čarati in bo pričaral predvsem večna prijateljstva in zvrhano malho znanja. *