DomovNaši krajiGasilci uspešno pogasili požar v Zabavljah

Gasilci uspešno pogasili požar v Zabavljah

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 3. uri zjutraj je zagorelo v stanovanjski hiši v Zabavljah. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Koper, Prostovoljnega gasilskega društva Babiči in prostovoljnega gasilskega društva Movraž. Požar so uspešno pogasili.

“Ob 03.02 smo prejeli klic krajana iz Zabavelj in se takoj odpravili na kraj požara, kjer je v centru vasi gorela starejša stanovanjska hiša. Zagorelo je v prvem nadstropju na hodniku, kjer je družina imela sušilni pralni stroj, zaradi katerega po prvih ogledih sumimo, da je tudi prišlo do požara. Ogenj se je nato širil na zunanjo teraso,” je za eKoper povedal Sandi Jugovac vodja operative Gasilske brigade Koper, ki je še dodal, da so požar prav na račun hitrega ukrepanja krajanov lahko hitro zamejili in nato pogasili. Sosednji objekti ob požaru na srečo niso bili ogroženi.

Foto: MOK

V stanovanjskem objektu sicer živijo štiri osebe. V času požara sta bila doma le lastnika, ki sta bila zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljana v izolsko bolnišnico, od koder pa sta že bila odpuščena.

Na kraju je bila tudi služba za zaščito in reševanje Mestne občine Koper, ki je oškodovancem ponudila pomoč pri odvozu odpadnega materiala ter si ogledala povzročeno škodo. Prvo nadstropje poslopja je po prvih ocenah močno poškodovano, nekaj poškodb je tudi v pritličju, medtem, ko je v druge dele hiše zašel dim.

Kot so sporočili z Mestne občine Koper, družina začasne nastanitve ne potrebuje in bo po svojih močeh že danes pričela s čiščenjem prostorov in obnovo.

O dogodku sta bila obveščena tudi Območno združenje Rdečega križa Koper ter Center za socialno delo Koper, ki bosta nudila pomoč oškodovancem. Prav tako bo po oceni škode koprska občina oškodovancem zagotovila enkratno denarno pomoč.