DomovNaši krajiGledališče Koper predstavilo bogat program jubilejne 20. sezone

Gledališče Koper predstavilo bogat program jubilejne 20. sezone

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče v 20. sezono vstopa s pestrim programom za vse generacije. Abonentom bodo v prihajajoči sezoni ponudili skupno pet premiernih in štiri izbirne predstave. Poleg večernih abonmajev ponujajo tudi dijaški abonma in ohranjajo dva starostno ločena otroška abonmaja.

Gledališče Koper je v prostorih koprske Loggie podrobno predstavilo program za prihajajočo sezono 2020/21. Tiskovne konference so se udeležili režiserji in vodje gledaliških predstav, ki bodo skozi dela poetične tragedije, glasbene revije, komedij, drame obogatili jubilejno 20. sezono koprskega kulturnega hrama Gledališča Koper.

Tiskovne konference so se ob Katji Pegan, direktorici in programski vodji Gledališča Koper udeležili še režiserji predstav v letošnji sezoni Yulija Roschina, Renata Vidič, Jaka Ivanc, Ivan Loboda in Patrik Greblo, glasbeni vodja in dirigent.

Direktorica in programska vodja Gledališča Koper, Katja Pegan, je uvodoma poudarila, da je pred njimi jubilejna sezona, v katero vstopajo povezani in močni, kot še nikoli: »Naše majhno gledališče je v tem letu pokazalo, da je njegov umetniški ansambel sposoben premagovati še tako velike težave, ko gre za gledališče, ko gre za ljudi. Jubilejna sezona je posvečena igralkam in igralcem. Vsem tem čudovitim ljudem, ki so dve desetletji skoraj vsak večer igrali za vas ter izrekali smisel za in namesto nas.«

Prva predstava v okviru večernih abonmajev letošnje sezone bo poetična tragedija Hiša Bernarde Alba v režiji Yulije Roschina, ki je nastala v koprodukciji s Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica in Dramo SNG Maribor. Sledila ji bo krstna uprizoritev glasbene revije Stoletje mjuzikla v režiji Stanislava Moše, ki je nastala v koprodukciji Gledališča Koper, SNG Nova Gorica in Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Tretja večerna premierna predstava bo komedija o zapeljevanju, delu, ljubezni in svobodi Krčmarica Mirandolina v režiji Katje Pegan, ki je nastala pod okriljem Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Četrta predstava bo krstna uprizoritev podtalne komedije Birokrati v režiji Jake Ivanca, nato pride na vrsto še prva slovenska uprizoritev komedije o osamljenosti Začetek v režiji Renate Vidič.

Poleg večernih abonmajev za odrasle Gledališče Koper ponuja tudi dijaški abonma, na katerega so izredno ponosni, saj zadnja leta beležijo polno zasedene dvorane. Gledališče se lahko pohvali tudi z dvema otroškima abonmajema, in sicer Mavrična ribica za otroke, starejše od petih let, in Mali oder za otroke, ki so starejši od treh let.

Vpis abonmajev se je začel 7. septembra in bo trajal vse do 18. septembra, in sicer si ga lahko zagotovite pri blagajni gledališča, prav tako pa ga lahko naročite tudi po elektronski pošti na naslovu info@gledalisce-koper.si.

Predstavitev letošnje gledališke sezone Gledališča Koper v koprski Loggi se je zaključila z manjšo slovesnostjo. Organizatorji so skupaj z urednico in avtorico gledaliških strani Samanto Kobal ter sodelavci Svetilnika, v družbi ljubiteljev kulture, nazdravili priznanju z veliko plaketo, ki so jo poleti na Mestni občini Koper podelili ustvarjalcem tega kulturnega občasnika, namenjenega mladim zanesenjakom.