DomovNaši krajiZelena akademija na krovu gosti petošolce Osnovne šole Koper

Zelena akademija na krovu gosti petošolce Osnovne šole Koper

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt Green Academy – Zelena akademija že drugo leto zapored uspešno nadaljuje svoje poslanstvo. V sklopu projekta se v septembrskih dneh v prvem delu akademije med plovbo na jadrnici izobražuje 150 petošolcev Osnovne šole Koper, ki spoznavajo problematiko onesnaževanja morja s plastiko in mikroplastiko. V drugem delu tako imenovane učilnice na prostem pa otroci sodelujejo še pri čiščenju dela obalnega pasu ob Koprskem zalivu.

»V tem tednu med ponedeljkom in sredo gostimo vseh šest oddelkov petega razreda Osnovne šole Koper. Vreme nam je naklonjeno, plovba in čiščenje obalnega pasu tako potekata na prijetni temperaturi. Na morju je tudi dovolj vetra, da lahko otroci in njihove učiteljice zaužijejo vse, kar morje da, ko zaplujejo z jadrnico. V septembrskih dneh bomo z jadranjem nadaljevali, saj smo v dogovoru tudi z drugimi osnovnimi šolami,« pove Jure Orel, vodja projekta Green Academy – Zelena akademija, ki ne skriva zadovoljstva, da je kljub številnim ukrepom v povezavi s koronavirusom še vedno možno izvesti take projekte. »Projekt smo prilagodili trenutnim razmeram, in sicer tako, da smo nekoliko razredčili prisotnost na jadrnici in poskrbeli, da naenkrat plujejo samo šolarji iz istega razreda,« doda Orel.

Poleg Orla v projektu Green Academy – Zelena akademija sodeluje še širša ekipa odličnih jadralcev, kot so: Mitja Simčič, Martin Peternelj, Matija Hertarič, Toni Rebec, Denis Magajna, Nina Primc, Jan in Liam Orel.