Gledališče Koper vas bo razvajalo tudi v marcu

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Gledališče Koper je tudi v mesecu marcu pripravilo pester program, čaka vas namreč cela vrsta zanimivih predstav.

Mesec se bo začel z Intervjujem Primorskih novic na odru. Gosta bosta znana primorska televizijska voditelja Darja Zgonc in Edi Pucer.

Tudi v marcu si boste lahko ogledali Jeklene magnolije. Foto: Jaka Varmuž / Gledališče Koper

Dan žena bodo praznovali kar dvakrat

Tadej Toš bo 8. marca uro in pol brez premora in brez cenzure dame zabaval z govorjenjem o denarju, ženskah in moških, izrečenih in neizrečenih besedah. Dan kasneje pa bo praznik žena obogatila komična melodrama Jeklene magnolije. Igra govori o šestih ženskah, ki vsaka po svoje rešujejo probleme in dokazujejo, da so pogosteje močnejše od moških.

Premiera predstave (Totalno) katastrofalna večerja

Od 15. do 18. marca si boste lahko ogledali novo predstavo (Totalno) katastrofalna večerja, ki jo je režiral Samo Strelec, v njej pa bodo nastopili Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek in Gorazd Žilavec.

Režiser Samo Strelec. Foto: Elena Diego / Gledališče Koper

Katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo. Avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu. Od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih. V marcu si jo boste lahko gledali tudi na odru koprskega gledališča.

Zgodba, ki vas ne bo razočarala

Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let, njegova ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo, za vsak primer in za svoj alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega prijatelja. 

Gledališče Koper vas bo razvajalo tudi v marcu. Foto: Gledališče Koper

Toda prav ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge? *

Za več informacij o predstavah, ki vas bodo očarale v marcu, pa kliknite TUKAJ.