DomovNaši krajiGledališče predstavilo bogat program za otroke

Gledališče predstavilo bogat program za otroke

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče je zaradi ukrepov v povezavi s koronavirusom svoje ustvarjalne kulturne vsebine že v lanskem letu preselilo na splet. Po seriji virtualnih gledaliških predstav so ob koncu lanskega leta začeli predvajati virtualne predstave za otroke, ki so požele val zanimanja. Z isto vizijo so vstopili v novo koledarsko leto in včeraj v veliki dvorani koprskega gledališča medijem predstavili novosti, s katerimi bodo v prihodnjih mesecih zabavali njihovo zvesto občinstvo.

Svoje kulturno poslanstvo za vse generacije v Gledališču Koper že mesece opravljajo na različnih spletnih kanalih, kjer brez predaha ohranjajo stik s številnimi ljubitelji gledališke kulture. Razgiban program letošnjega koledarskega leta je na gledališkem odru predstavila direktorica Gledališča Koper Katja Pegan z gosti, kjer je poudarila, da bodo z delovno gledališko ekipo ob seriji izbranih gledaliških predstav na spletu veliko pozornost letos namenili predstavam za otroke.

V okviru prilagoditev, ki so jih v koprskem gledališču sprejeli zaradi izrednih razmer, so se odločili, da letošnji otroški abonmajski program z novim letom popolnoma preselijo na splet. Tako se bodo v sklopu otroškega gledališkega abonmaja Mavrična ribica in Mali oder med januarjem in aprilom zvrstile različne predstave, ki bodo na sporedu ob sobotah ob 10.30. Prva predstava Čarovnik iz Oza bo na sporedu že jutri, v soboto, 9. januarja. Obiskovalci brez abonmaja morajo za ogled predstave kupiti spletno vstopnico za tri evre, kar lahko opravite na spletni povezavi gledališča.

Posebno pozornost je direktorica koprskega gledališča namenila trem novostim, ki bodo še dodatno nadgradile že tako bogat spletni program gledališča. Prva sta dve kratki plesni predstavi za otroke, ki jih v Gledališču Koper pripravljajo v sodelovanju s koreografom in plesalcem Sinišo Bukinacem in plesalci, ki nastopajo v zadnji uspešnici koprskega gledališča Stoletje mjuzikla. Plesni predstavi nastajata po predlogi pravljic Rdeča kapica in Žabji Kralj na glasbo Mirka Viksanovića in Patrika Grebla.

Druga novost je niz pravljic pod skupnim naslovom S pravljico po svetu, ki jih bo pripovedovala dramska igralka Anja Drnovšek. Posebnost teh pravljic, vsaka bo na svoj način spregovorila o deželi, od koder izvira, je ta, da se igralkin kostum in maska prilagajata državam porekla pravljic, prav tako pravljice ne bodo posnete na odru, temveč v gledališki maskirnici, kjer se igralčeva preobrazba pred nastopom pravzaprav začne.

Kot zanimivost velja omeniti tudi niz pogovorov z naslovom Pozor! Prihodnost z Deso Muck!, v katerih bo slovenska pisateljica in igralka Desa Muck gostila znane estradnike, osebnosti iz sveta politike in gospodarstva ter jim v vlogi vedeževalke na svojstven način napovedovala prihodnost.

Foto: MOK, Dean Grgurica