DomovNaši krajiIstra bo nemirna, če ne bo dvotirna

Istra bo nemirna, če ne bo dvotirna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Peticija za gradnjo dvojnega drugega tira je popoln uspeh. Do sedaj jo je podpisalo že več kot 3000 ljudi, a število še narašča. Že v sredo, 21. septembra, so se krajani krajevne skupnosti Črni Kal zbrali in se odpravili na shod po koprskih ulicah. Zavzeli so tudi koprski stadion in opozarjali: “Istra bo nemirna, če ne bo dvotirna.”

Zbiranje podpisov se nadaljuje. Vsak dan se v ta namen zberejo prostovoljci iz krajevne skupnosti Črni Kal in se odpravijo po okoliških vaseh in tudi v druge krajevne skupnosti Mestne občine Koper.

peticija

Ekipa ekopra se je danes odpravila z njimi v Kubed, ki spada v krajevno skupnost Gračišče. Na lastne oči smo se prepričali, da je odziv res neverjeten, saj so prav pri vsaki hiši dobili podpise. Veliko je bilo tudi takih, ki so peticijo že podpisali. Ljudje se zavedajo pomembnosti izgradnje drugega tira. Letošnji požar v začetku avgusta je prestopil vse meje. Uničenih je bilo kar 452,67 hektarjev površine.

Nastala je tudi facebook skupina ISTRA bo MIRNA, ko bo DVOTIRNA. V skupini ljudje opozarjajo na pomembnost izgradnje dvotirnega drugega tira. Njihovo vodilo je: “Postanimo močni in številčni v borbi za boljšo in lepšo Istro! Obstoječi tir mora stran, načrtovani drugi tir pa naj postane dvotirni!!” *

Peticijo lahko podpišete tudi tukaj.

Več o sami peticiji in drugem tiru pa v priloženem članku:

Krajanom Črnega Kala je prekipelo: “Čas je za dvojni drugi tir!”