DomovNaši krajiKoper vedno znova navdušuje potnike

Koper vedno znova navdušuje potnike

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potniška ladja Braemar, ki je v lasti družbe Fred Olsen Cruise Lines,  je danes privezana na potniškem terminalu v Kopru. S 195,82 m dolžine je ena manjših, a zato nič manj luksuznih ladij.

braemar2

Naj spomnimo, da bo do konca letošnje sezone v Slovenijo priplulo 70 potniških ladij. Letošnja potniška sezona je tako druga najboljša po letu 2011, ko je bilo pri nas 108.820 potnikov. Letos bo Koper skupaj obiskalo kar 76.000 turistov.

V kongresnem centru Santa Cruz de Tenerife pravkar poteka največji evropski sejem industrije križarjenja. Glede na to, da turizem v Kopru že 12 let sloni na prihodih potniških ladij, se na sejmu s svojo stojnico predstavljajo Mestna občina Koper in Luka Koper ter turistični agenciji Atlas Express in Istranka.

braemar

Potniki, ki obiščejo Koper, so navdušeni

Potniki se pri nas počutijo odlično. Danes je ekipa ekopra ujela potnika, ki sta si ogledala mestno jedro in uživala ob sladici Carpaccio500, ki so jo v slačičarni Triglav pripravili v čast Carpaccievega leta. Yuna in Brian iz Velike Britanije sta bila nad sladico navdušena. Zaupala sta nam, da do danes nista vedela, kdo je Vittore Carpaccio, a da si bosta zagotovo ogledala njegovo 500 let staro oltarno palo v koprski stolnici. Poleg tega sta bila navdušena nad samim mestom in prijaznostjo ljudi.

“To malo mesto nudi toliko lepot in ljudje so tako zelo prijetni in prijazni, rada bi se še vrnila k vam. Dan je prekratek, da bi si lahko ogledala vse, kar naju je tu pritegnilo. Slišala sva, da imate tudi zelo zanimivo in bogato zaledje. Presenečena sva nad kulturno dediščino, ki se nahaja v Kopru, nisva pričakovala tako zanimivega malega mesteca,” je navdušeno povedal Brian. *

Foto: ekoper.si