DomovNaši krajiItalijanske dobrote zavzele Pristaniško ulico

Italijanske dobrote zavzele Pristaniško ulico

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Že od 31. oktobra lahko obiskovalci Kopra spoznavajo in preizkušajo italijanske specialitete. ItaliaFest namreč ponuja ogromno različnih gurmanskih izdelkov, ki bodo zagotovo popestrili tudi marsikatero slovensko kuhinjo.

Prijazni prodajalci vas popeljejo v čudoviti svet italijanske kulinarike. S pomočjo svojih čutov se lahko sprehodite skozi Apulijo, zaidete v Bologno, se zgubite v Sieni in ostanete začarani v Toskani. Stojnice se šibijo pod težo različnih dobrot, ki vam pričarajo gurmanske sanje italijanske kulinarike.

Stojnice privabljajo mimoidoče, ki z veseljem obogatijo svojo kuhinjo s katero od italijanskih kulinaričnih specialitet. Navdušujejo jih različni italijanski siri, slanina, olive, različne zelenjavne priloge, suho sadje, pristno toskansko olivno olje in nenazadnje tudi slaščice, ki zadovoljijo še tako zahtevnega sladkosneda.

cof
Stojnice se šibijo pod težo dobrot. Foto: ekoper.si

Naj spomnimo, danes je v Kopru privezana potniška ladja Marina in prepričani smo, da bo današnji dan potnikom popestril tudi ItaliaFest.

“Veliko ljudi se je te dni ustavilo pri nas, saj so bili prazniki. Danes bi pričakoval manj gostov, a je tu veliko turistov, ki se radi ustavijo, kaj poskusijo in tudi kupijo,” nam je zaupal trgovec iz Apulije.

Spodbujanje multikulturalizma je vsekakor dobrodošlo, saj živimo na območju, kjer se zliva veliko različnih kultur, ki so od nekdaj močno vplivale na življenje na Primorskem. *