Sveti Anton je poznan po bogati zgodovini in kulturni dediščini, krajani pa so zelo ponosni tudi na glasilo Antončan, ki ponuja ogromno informacij in vsebin o kraju.
Kot se za nedeljo spodobi, smo za vas iz glasila prepisali okusen recept istrske “supe”, ki je zagotovo stalnica na krožnikih marsikatere družine. Istrska “supa” je pripravljena na osnovi kruha, oljčnega olja in refoška. Recept je idealen za vse tiste, ki imate v shrambi kakšen kos starega kruha odveč.
Sestavine:
- star kruh,
- ščepec soli,
- vrela voda,
- oljčno olje,
- bela moka.
Priprava:
V skledo zdrobimo star kruh, prelijemo z vrelo vodo, malce posolimo in zabelimo s prežganjem (na olju prepražena bela moka).
Pečena “supa”
Namesto tipične “supe” lahko iz enakih sestavin, dodati moramo le še refošk, pripravimo tudi pečeno “supo”, ki je naravnost odlična.
Rezine kruha opečemo na štedilniku, da postanejo hrustljave. Še tople jih damo v večjo skledo ali krožnik, polijemo z oljem, popramo in prelijemo z refoškom.
Dober tek! *
http://www.ekoper.si/koper/sveti-anton-sticisce-bogate-kulture-zgodovine/