DomovNaši krajiSejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre odprl svoja vrata

Sejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre odprl svoja vrata

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v koprski Areni Bonifika odprl svoja vrata že dvanajsti sejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Sejem bo potekal danes in jutri.

unnamed (6)
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Prve obiskovalce sejma je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani: »Na Mestni občini Koper smo ponosni, da gostimo tovrstne dogodke, saj je kmetijstvo ena od najpomembnejših panog v naši občini. Dnevi kmetijstva slovenske Istre so tako odlična priložnost za predstavitev dejavnosti naših domačih, istrskih pridelovalcev, ki s svojim delom pomembno prispevajo k ohranitvi in razvoju kmetijstva ter podeželja v koprski občini in tudi na celotnem območju slovenske Istre.«

unnamed (9)
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Sadje in izdelki iz sadja so glavna tema letošnjega sejem, ki je postal že tradicionalen, saj vsako leto popestri zgodnje jesensko dogajanje v osrčju Kopra. Dvodnevni sejem se je letos ponovno vrnil na staro lokacijo, in sicer v Areno Bonifika in na njene zunanje površine.

Sejem bo odprt od 10. do 19. ure, vstop je brezplačen.

Glavni akterji prireditve so že vsa leta razstavljavci, ki na stojnicah predstavljajo svoje domače pridelke in tradicionalne kulinarične proizvode. Sejem spremljajo tudi drugi ponudniki, ki bogatijo sejemsko in obsejemsko dejavnost.

Organizator je poskrbel tudi za bogat kulturni program. Nastopili bodo: Folklorna skupina Mandrač, Pihalni orkester Sveti Anton, Muzika sv. Lazar Boršt in drugi.

V sodelovanju z Radiem Capris poteka tekmovanje za naj stojnico 2016.

unnamed (7)
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Marjetica Koper je poskrbela, da sejem ustreza zahtevam ekoloških smernic, zato je na prizorišče postavila koše za ločeno zbiranje odpadkov, ki so izdelani posebej za tovrstne prireditve.

Poskrbljeno tudi za najmanjše obiskovalce

Organizator ni pozabil niti na najmlajše obiskovalce. Ti lahko v mini živalskem vrtu spoznavajo avtohtone pasme domačih živali.

barka2
Današnji koprski gostji sta Thomas Celebration in Silver Wind. Foto: ekoper.si

Sejem priložnost za tuje obiskovalce Kopra

Dvodnevni sejem bo hkrati tudi priložnost za obisk tujih turistov, v Koper sta namreč danes zjutraj pripluli dve potniški ladji, Thomas Celebration in Silver Wind.

S tovrstnimi prireditvami mesto približuje svojo ponudbo tujim obiskovalcem. Sejem predstavlja dodano vrednost že tako bogate turistične ponudbe, na ta način pa postaja Koper še privlačnejši za tujino. *

Oktober – mesec presežkov na potniškem terminalu