DomovNaši krajiOktober – mesec presežkov na potniškem terminalu

Oktober – mesec presežkov na potniškem terminalu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru je danes znova živahno. V mesto je namreč že zjutraj s kar tremi potniškimi ladjami k nam priplulo več kot 2500 potnikov in pripadajočih članov posadk.

cof
Foto: ekoper.si

Thomson Dream letošnja najpogostejša obiskovalka Kopra

V naše mesto so že v jutranjih urah priplule ladje Thomson Dream, Pacific Princess in Minerva. Ladja Thomson Dream, sicer letošnja najpogostejša obiskovalka Kopra med belo floto,  je v Koper priplula z grškega Krfa, v poznih večernih urah pa bo iz naših krajev odplula proti Benetkam. Na krovu ladje priznanega ladjarja Thomson Cruises je v Koper prispelo približno 1500 turistov in okoli 600 članov posadke.

dig
Z ladjo Pacific Princess je v Koper prispelo 650 turistov. Foto: ekoper.si

Ladja Pacific Princess je v Koper priplula iz hrvaškega Dubrovnika, svojo pot pa bo prav tako nadaljevala proti Benetkam, z njo je v Koper prispelo približno 650 turistov in skoraj enako število članov posadke.

cof
Na krovu Minerve je v Koper pripotovalo več kot 300 potnikov. Foto: ekoper.si

Ladja Minerva pa je k nam priplula iz Benetk, svojo pot pa bo v večernih urah nadaljevala proti hrvaškemu Pulju. Na krovu Minerve je v Koper pripotovalo več kot 300 potnikov in približno enako število posadke.

Potniške-3-barke-21.9.2014-foto-Vojko-Rotar-8789
Foto: Vojko Rotar/ekoper.si

V oktobru kar 13 potniških ladij

Tudi sicer bo v mesecu oktobru na koprskem potniškem terminalu zelo živahno, saj nas bo v enem mesecu obiskalo kar 13 potniških ladij, kar je največ glede na prihode ladij v ostalih mesecih letošnjega leta. Naslednja potniška ladja – Viking Sea s približno 900 potniki – bo v Koper priplula že jutri, v soboto, 8. oktobra, in nedeljo, 16. oktobra, pa bosta v mestu kar po dve potniški ladji hkrati.

Leto 2016 se bo tako zapisalo kot drugo najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110 tisoč turisti rekordno.

Potniške ladje bodo v naše mesto kar petkrat priplule tudi v mesecu novembru in celo dvakrat v decembru. V letošnjem letu bo tako skupno 70 prihodov potniških ladij s skupnim številom približno 77 tisoč potnikov in pripadajočih članov posadke. Leto 2016 se bo tako zapisalo kot drugo najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110 tisoč turisti rekordno.

Po besedah svetovalke župana Mestne občine Koper Jane Tolja, je letošnja več kot uspešna sezona pomorskega potniškega turizma v Kopru zagotovo plod odličnega sodelovanja med Mestno občino Koper, Luko Koper in turističnimi agencijami ter ladijskimi agenti. Uspehe dobrega dela pa žanje celotna destinacija slovenske Istre, saj je oziroma še bo v letošnjem letu kar 26 manjših potniških ladij gostilo tudi mesto Piran.