DomovNaši krajiZavod Republike Slovenije za šolstvo praznuje 60 let

Zavod Republike Slovenije za šolstvo praznuje 60 let

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod Republike Slovenije za šolstvo letos praznuje častitljivih 60 let delovanja. Obletnico so v petek obeležili v centru za obiskovalce naravnega rezervata Škocjanski zatok. Svečanosti se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani.

sdr

Zavod RS za šolstvo si od ustanovitve dalje prizadeva za izboljšanje poučevanja, boljše dosežke učencev ter za vseživljenjsko učenje.

“Zavod Republike Slovenije za šolstvo si že toliko let prizadeva za izboljšanje pogojev in standardov podajanja in pridobivanja znanja. Omeniti moram tudi uspešno sodelovanje zavoda na mednarodnem področju in sodelovanje s slovenskimi šolami v zamejstvu,” je v svojem govoru povedal podžupan Alberto Scheriani.

cof

Zavod že več let uspešno deluje tudi na mednarodnem področju, saj odlično sodeluje z ravnatelji, učitelji in vzgojitelji na slovenskih šolah v zamejstvu. Poleg tega je zavod v naši občini uspešen tudi na področju vzgoje in izobraževanja v italijanski narodni skupnosti, kar je v svojem govoru poudaril tudi podžupan.

“Ponosen sem, da Mestna občina Koper že več let dobro sodeluje z zavodom, ki ima v naši občini tudi nalogo skrbeti za področje vzgoje in izobraževanja italijanske narodne skupnosti,” je povedal podžupan Alberto Scheriani.

cof

Uspešno delo Zavoda RS za šolstvo na področju vzgoje in izobraževanja italijanske narodne skupnosti je izjemno pomembno. Prav prejšnji teden so na Mestni občini Koper predstavniki občine, ravnatelji in ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič podpisali pismo o nameri za zagotovitev prostorskih zmogljivosti in financiranje investicije za potrebe vrtca in šol italijanske narodne skupnosti, in sicer vrtca Delfino Blu, Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio in Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper. Po zaključeni svečanosti so gostje odšli na ogled naravnega rezervata Škocjanski zatok. *

Novi šolski in vrtčevski prostori za italijansko narodno skupnost