DomovNaši krajiV CMK stand up o pravicah in možnostih držvljanov EU

V CMK stand up o pravicah in možnostih držvljanov EU

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo, 5. oktobra 2016, bo v okviru evropskega projekta STAND UP – Tvoja kariera v EU potekala druga izobraževalna stand up komedija z Boštjanom Gorencem – Pižamo in okrogla miza z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer.

Bostjan Gorenc Pizama-1

Ker študije kažejo na pomanjkanje znanja in zanimanja za evropske teme in institucije tudi med mladimi evropskimi državljani, so raziskovalci na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani pod okriljem evropskega programa Jean Monnet, ki spodbuja poučevanje o EU vsebinah, pripravili projekt STAND UP – Tvoja kariera v EU, ki se evropskih tem loteva s humorjem.

Komik Boštjan Gorenc – Pižama bo tako v izobraževalni stand up komediji prikazal pravice evropskih državljanov in zaposlitvene možnosti v EU. Dogodki se bodo zaključili z okroglo mizo v sodelovanju z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer ter z zaposlitvenimi svetovalci mreže EURES. Projekt se izvaja v sodelovanju s slovenskimi ljudskimi univerzami, tokrat z Ljudsko univerzo v Kopru. Vstop na dogodke je brezplačen.

Vabljeni na stand up komedijo, ki bo 5. oktobra 2016 ob 17.30 v Centru mladih Koper.

Več informacij o projektu najdete na www.standup-eu.si.

CMK v oktobru pripravlja pestro dogajanje