DomovNaši krajiIzdelajte svoj adventni venec

Izdelajte svoj adventni venec

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Advent ali adventni čas je čas pred božičem. Beseda izhaja iz latinske besede adventus in pomeni prihod. Po katoliškem koledarju se advent začne na četrto nedeljo pred božičem, letos 27. novembra. Simbol adventa je adventni venček. 

advent
Foto: minimalisti.com

Zagotovo tudi vašo mizo vsako leto krasi čudovit adventni venček. Toda, zakaj bi ga kupili, če lahko svojega izdelate kar sami. V sredo, 23. novembra 2016 ob 18. uri ste prav vljudno vabljeni na delavnico izdelovanja adventnih venčkov z gospodom Mihaelom Kernom, članom Društva ljubiteljev jaslic Slovenije, in sicer v čitalnico Fulvia Tomizze v Čevljarski ulici 22.

Recikliraj in se zabavaj

Ker smo prepričani, da ste tudi vi med tistimi, ki radi reciklirajo, od doma prinesite odvečne materiale, kot so storži, mah, vejevje, smrečje, suho cvetje … Če naštetega še nimate pri roki, je to zagotovo odlična priložnost, da se s svojimi otroki in boljšimi polovicami odpravite v čudovito naravo, ki še vedno ponuja pestro paleto jesenskih barv in si pričarate zanimiv sprehod. S seboj prinesite tudi svečke, ki so glavni del adventnih venčkov. Ne pozabite niti na dobro dozo domišljije in dobre volje. Polepšajte si praznične dni! *