DomovNaši krajiIzobraževanje Destinacija Koper in njena dediščina

Izobraževanje Destinacija Koper in njena dediščina

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob letošnjem praznovanju Evropskega leta kulturne dediščine Mestna občina Koper in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v začetku junija pripravljata brezplačno izobraževanje za turistične delavce in turistične ponudnike ter vso zainteresirano javnost.

V sklopu aktivnosti ob letošnjem Evropskem letu kulturne dediščine Mestna občina Koper in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem vabita turistične delavce, vodiče in ponudnike (nastanitvene ponudnike, gostince, oljkarje, vinarje, ponudnike drugih doživetij itd.) ter vse zainteresirane posameznike na brezplačno izobraževanje z naslovom “Destinacija Koper in njena dediščina”, ki bo v sredo, 6. junija. Predavatelji bodo slušateljem predstavili poselitev mesta Koper, njegovo sakralno dediščino, manj znane koprske palače in druge zanimive vsebine podeželja.

Celoten program izobraževanja je na voljo TUKAJ.

Na brezplačno izobraževanje so poleg turističnih delavcev, vodičev, nastanitvenih ponudnikov, gostincev, oljkarje, in ponudnikov drugih doživetij vabljeni tudi vinarji.

Izobraževanje bo potekalo v sredo, 6. junija 2018, med 16. in 19. uro, v Pretorski palači v Kopru. Za udeležence je izobraževanje brezplačno, potrebna pa je predhodna prijava v Turistično informacijskem centru Koper na 05/6646-403. Prijavite se lahko vsak delovni dan med 9. in 17. uro ali na tic@koper.si.

Ob tej priložnosti bo podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič turističnim ponudnikom podelil posebno plaketo, s katero želi občina še dodatno promovirati prejeti naziv Evropske destinacije odličnosti (EDEN) med obiskovalci destinacije Koper. Prejeti naziv je namreč rezultat skupnega dela vseh turističnih ponudnikov, ki se že leta v sodelovanju z občino trudijo za razvoja turizma Mestne občine Koper.