DomovNaši krajiIzteka se rok za prijave na natečaje Sladke Istre 2016

Izteka se rok za prijave na natečaje Sladke Istre 2016

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri se izteče rok za prijavo na natečaje za Naj torto Sladke Istre 2016, Najizvirnejšo sladico Istre 2016 in Muškat Sladke Istre 2016.

Tudi letos bodo v sklopu najslajše prireditve v državi, ki jo bo Koper znova gostil 17. in 18. septembra, razglasili in nagradili zmagovalce sladkih natečajev. Strokovna komisija bo izbrala Muškat Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Naj torto Sladke Istre 2016.

Sladka Istra, 22.9.2013, foto- Vojko Rotar-5739

Torte bodo ocenjevali na podlagi tehnologije izdelave, oblikovanja, okusa in celostnega videza, pri najizvirnejši sladici bodo šteli kriteriji vizualnega vtisa, okusa, vonja, pristnosti sestavin, izvirnosti, harmonije in celostne podobe, medtem ko bo pri ocenjevanju muškatov strokovna komisija pozorna predvsem na videz, vonj, okus in splošni vtis.

Vsi zainteresirani se na natečaje lahko prijavite do jutri, torka, 6. septembra 2016, do 12. ure. Za dodatne informacije se lahko obrnete na Turistično organizacijo Koper (tel.: 05 664 62 42) ali na elektronski naslov info@sladka-istra.si. Več informacij je dostopnih tudi na spletni strani www.sladka-istra.si.

Sicer pa bo ocenjevanje muškatov v sredo, 7. septembra, ocenjevanje tort in sladic pa v četrtek, 8. septembra. Zmagovalci natečajev bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade. *