Jubilejni večer ob 20. obletnici Godbenega društva Mužika Sv. Lazar Boršt

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je bil za krajane Boršta, ki so se zbrali v velikem številu, prav poseben dan. Godbeno društvo Mužika Sv. Lazar Boršt je s sinočnjim kulturnim programom obeležilo 20 let delovanja. Ob tej priložnosti jih je na praznovanju obiskala in pozdravila podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca ter jim ob dvajsetem jubileju podelila priznanje občine.

Godbeno društvo Mužika Sv. Lazar Boršt je skozi bogat prireditveni program zbrane popeljalo po dvajsetletni zgodovini društva. Ob praznovanju jubileja jim je podžupanja MOK Olga Franca izročila priznanje Mestne občine Koper ob 20. obletnici delovanja in ohranjanja napevov ter ljudskih običajev za prihodnje rodove. Priznanje je predala predsedniku Godbenega društva Mužika Sv. Lazar Boršt Marku Čalušiću in se zahvalila vsem, ki so pomagali graditi in ustvarjati dolgoletno zgodovino društva.

Dogodka so se, poleg podžupanje, udeležili številni krajani in ostali občani, ki so jubileju dodali še poseben pečat in s svojo prisotnostjo pričarali čudovito vzdušje.