Menjava soda in pobratenje pivske ter vinske fontane

Naši krajiProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Vas v osrčju slovenske Istre Marezige, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in Tržaški zaliv, je pred množico ljubiteljev vinske kulture v sredo, 14. avgusta, gostila vinsko-zabavno prireditev 1. Fontana Fest.

Ob menjavi vinskega soda, ki letos prihaja iz vinske kleti Robija in Dorjana Korenike iz Kort, so izvedli tudi pobratenje pivske fontane v Žalcu z vinsko v Marezigah ter namenu uradno predali predelan ameriški starodobni avtobus, ki bo po novem prvovrstna turistična atrakcija za vse domačine in turiste, ki si bodo zaželeli ogleda Marezig in lepot turistične vasi na progi Koper–Marezige na svojstven in nepozaben način.

Slavnostnega dogodka se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je navzoče pozdravila in v nekaj besedah nakazala pomen turistične točke, kot so Marezige, ki so že leta prvovrstno stičišče ljubiteljev odlične primorske vinske kapljice. Na povabilo idejnega vodje projekta vinska fontana Alena Babiča je Marezige s svojo ekipo sodelavcev obiskal tudi župan Žalca Janko Kos.

Kot zanimivost dodajmo, da so v sklopu kulturnega programa nastopili pihalni orkestri, klapi Solinar in Capris ter skupina Mi3.