DomovNaši krajiJutri bo Koper obiskal Miklavž

Jutri bo Koper obiskal Miklavž

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Bogato dogajanje Čudolandije se nadaljuje z obiskom Miklavža, Miklavževim sejmom, odprtjem luči na božično-novoletni jelki in drugimi prazničnimi dogodki. Drsališče na Titovem trgu bo zaradi neugodnih vremenskih razmer zaživelo v naslednjih dneh.

Jutri, v četrtek, 6. decembra, ob 17. uri, bo Koper obiskal prvi od decembrskih dobrih mož. Miklavža bomo na Titovem trgu pričakali v družbi otrok pevskega zbora Osnovne šole Koper in voditelja Tomaža Klepača. Prazničnemu dogajanju bo piko na i dodal prižig luči na božično-novoletni jelki. Po prireditvi se bodo najmlajši z Miklavžem sprehodili po Kopru in v njegovi družbi obiskali Miklavžev sejem na Carpacciovem trgu. Sejem, kjer boste na približno 40 stojnicah lahko izbirali Miklavževa darila oziroma uživali v prazničnih dobrotah, bo zaživel jutri ob 14. uri, obiskati pa ga bo možno do 20. ure, v petek in soboto pa med 12. in 20. uro. Jutri bodo svoja vrata odprle tudi štiri hiške z gostinsko ponudbo na Titovem trgu, kjer se boste lahko pogreli s kuhanim vinom, čajem in drugimi napitki ter se okrepčali s prazničnimi dobrotami.

Sicer pa bo za jutri napovedano odprtje drsališča na Titovem trgu zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavljeno na prihodnje dni, boste pa lahko v teh dneh obiskali drsališče ob morju, ki obratuje po ustaljenem urniku, in sicer od ponedeljka do četrtka med 12. in 20. uro, ob petkih in sobotah med 10. in 23. uro ter ob nedeljah med 10. in 20. uro. Prav tako bodo po ustaljenem urniku obratovale hiške z gostinsko ponudbo v parku ob kipu Ikarusa.

Za pravljično dogajanje v mestu bo ta petek znova poskrbela kočija, s katero se boste lahko zapeljali po Pristaniški ulici. Zaradi bogatega dogajanja bo v petek, soboto in nedeljo na odseku Pristaniške ulice od koprske tržnice do Ukmarjevega trga predvidoma med 16. in 20. uro zapora prometa.

December prinaša še eno novost, in sicer voden ogled mestnega jedra z doživetjem, ki so ga poimenovali Na potep po Čudolandiji. Tako si boste vsako soboto in nedeljo ob 17. in 19. uri za ceno 6 evrov lahko v spremstvu vodiča ogledali in spoznali poglavitne znamenitosti Kopra, v ceni pa izkoristili tudi doživetje, in sicer ogled koprskega Zvonika oziroma obisk drsališča. Zbirno mesto za voden ogled bo v koprskem TIC-u v Pretorski palači, kjer lahko pridobite tudi vse dodatne informacije in kupite vstopnice za omenjeno doživetje. Sicer je za potep po Čudolandiji priporočljiva predhodna prijava.

Bogato dogajanje se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Tako bo v petek, 7. decembra, ob 19. uri na trgu plesni nastop AKUD Kolo in Colorado Country line dance, v soboto, 8. decembra, ob 16. uri bo na trgu delavnica izdelave lantern, ob 17. uri pa pohod z lučkami po mestu, medtem ko bo ob 19. uri na trgu nastop skupine O.K. junior. V nedeljo, 9. decembra, pa bo ob 17. uri na trgu nastop ženske vokalne skupine Korala, pevskega zbora OŠ Koper in ženske vokalne skupine Deve, ob 19. uri pa nastop ženske klape Fritule.

Jutri ob 19. uri se na Čevljarski ulici začenja tudi niz četrtkovih decembrskih prireditev Decembrski jazz v ulici z nastopom Chilli brass band-a.

Ta konec tedna pa se na Titovem trgu začenja tudi program za otroke. Tako bo vsako soboto in nedeljo ob 10. uri na programu kreativna delavnica za otroke, ob 11. uri pa gledališka predstava.  Podrobnejši program Čudolandije si lahko ogledate na spletni strani:  www.cudolandija.si.