DomovNaši krajiČudolandija navdušila tudi tuje glasbene zvezdnike

Čudolandija navdušila tudi tuje glasbene zvezdnike

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Utripajoče svetlobne verige, svetleči elementi z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije so del dekorativne mestne razsvetljave, ki je v Kopru zasijala v začetku novembra. Čudolandija je veliko več od klasičnih novoletnih luči, kakršnih smo bili v Kopru vajeni prejšnja leta oziroma kakršne bomo lahko videli v drugih bližnjih mestih.

Z izjemno umetniško okrasitvijo se Mestna občina Koper postavlja ob bok večjim evropskim mestom, ki živijo vse leto in na račun dekorativne osvetlitve beležijo povečan turistični obisk. Samo pomislite, kolikokrat ste v potniškem terminalu opazili potniške ladje, ki so v naše mesto pripeljala številne turiste od blizu in daleč ter s pomočjo družabnih omrežij, ponesli glas o Kopru in Čudolandiji v širni svet.

Čudolandija je že prvi dan navdušila več kot 25.000 ljudi in prepričani smo, da bo Koper, prav zaradi tega izjemnega projekta, deležen še kakšnega rekorda. Čudolandija resnično navdušuje tako stare, kot mlade, tiste željne zabave, kot tudi mlade družine. Koper je postal prav čarobno mesto, v kateri sanje zaživijo.

Osrednjo zgodbo Čudolandije, ki jo zagotovo piše inovativna dekorativna osvetlitev mesta, so že in še bodo, nadgradile številne spremljevalne aktivnosti – od tematskih sejmov, drsališča, pestrega kulturnega in zabavnega programa, do programa za otroke, silvestrovanja in dodatne gostinske ponudbe, ki je že obogatila dogajanje in živahen mestni utrip.

Novembra je Koper gostil številne domače in tuje glasbene zvezdnike, kot so Mambo Kings, Osare revival, skupina Tequila, Žavbi Brothers ter Danijela Martinović in Petar Grašo, ki sta bila nad Koprom ter Čudolandijo navdušena.

»Ko sem prišla v Koper, sem bila prijetno presenečena. Zato, ker je mesto videti kot pravljica, prava pravcata pravljica. Nisem vedela, kam pogledati od vse lepote,«

je povedala miniaturna hrvaška zvezdnica ter dodala:

»Ker je to mesto res videti popolno, toliko, da bi celo jaz živela tu. Če me danes kdo zasnubi, ostanem kar z vami.«

Tudi Petar Grašo, ki je s svojim energičnim nastopom navduševal 18. novembra, ni ostal ravnodušen:

»Koper je lepši kot kadarkoli prej, še svetlejši. Ko sem se sprehajal ob obali, kot da sem v Splitu in to pomeni, da smo vse boljši in boljši.«

Veliko navdušenje nad Čudolandijo

? Za vse tiste, ki ste zamudili nepozabno glasbeno dogajanje na osrednjem mestnem trgu: Koper je pred dvema tednoma dobesedno pokal po šivih ??, Čudolandija – dežela očarljivih svetlobnih luči ✨, pa je s pestrim programom za vse okuse še enkrat potrdila, da tudi Koper lahko (in tudi je) mesto, ki živi 365 dni na leto! ❤️#visitkoper #Čudolandija #Koper365 #LoveIstria #ifeelsLOVEnia

Objavil/a Visit Koper dne Petek, 30. november 2018

 

Kaj pa nas čaka v prazničnem decembru?

Čudolandija bo postopoma dobila še nove vsebine. Tako bo predvidoma 6. decembra na koprskem Titovem trgu zasijala božično-novoletna jelka, ljubitelje drsanja pa bo razveselilo tudi drsališče na trgu s spremljevalnim programom, medtem ko se bodo najmlajši zagotovo najbolj razveselili prihoda Miklavža. Vzdušje v mestu bo popestril tudi Miklavžev sejem, ki bo na Carpacciovcem trgu med 6. in 8. decembrom in potem še božično-novoletni sejem, ki bo prav tako na Carpacciovem trgu med 21. decembrom in prvim januarjem. Čarobno vzdušje Čudolandije bo bogatil tudi vsakodnevni spremljevalni program in praznična gostinska ponudba.