Kam čez teden?

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Bogato dogajanje v občini ponuja paleto zanimivih dogodkov, s katerimi si lahko popestrite teden. Na vaških šagrah bodo na svoj račun prišli ljubitelji plesa in dobre glasbe, športno-rekreativne prireditve bodo razveselile domače in tuje obiskovalce, ne bo pa manjkalo niti zabave za najmlajše. V nadaljevanju vam ponujamo pregled prireditev, ki bodo v tekočem tednu zaznamovale dogajanje v mestu in okolici.

Nov začetek tedna prinaša nov izbor družabnih, kulinaričnih, športnih in kulturnih prireditev. Na eni najlepših razglednih točk slovenske Istre, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, kjer je pred slabim letom dni zaživela prva vinska fontana v državi, boste danes lahko uživali v pestrosti vinskih sort, ki jih bo ponudil prvi Fontana fest. Ob pravi meri domačnosti, prijetnega druženja, dobre hrane in vinske kapljive bodo za zanimiv protokolarni program poskrbeli klapi Capris in Solinar ter zasedba Mi3. V sklopu niza prireditev Poletje z biseri pa bo današnji večer v lapidariju Pokrajinskega muzeja popestrila skupina Pliš.

Jutri ob 19. uri bo najmlajše obiskovalce razveselil Otroški poletni vrtiljak na Gortanovem trgu, ki jih bo zavrtel in popeljal v pravljično doživetje.

Pestro dogajanje se obeta tudi na podeželju, kjer se bodo zvrstile vaške šagre. Z glasbeno-zabavnim programom bodo obarvale Pobege – Čežarje in Boršt, kjer bodo plesa željni obiskovalci prišli na svoj račun. Petkov večer lahko namenite obisku Črne Šagre na igrišču za zadružnim domom v Pobegih, kjer bo potekal enodnevni festival metal glasbe, s katerim želijo metal subkulturo približati širšemu krogu ljudi. Godalno društvo Mužika Sv. Lazar Boršt v soboto obeležuje 20. obletnico uspešnega delovanja. V sklopu bogatega kulturnega programa, ki bo potekal od 18. ure naprej, v Zadružnem domu Boršt, se bodo zvrstili številni nastopi, nato pa bo sledil tradicionalni ples s skupino Ne Me Jugat.

Brez športa tudi tokrat ne bo šlo. Kopališče Žusterna bo v soboto, 17. avgusta 2019, ponovno prizorišče mednarodne tekme Capris v kajaku in kanuju, ki jo organizira Kajak kanu klub Žusterna Koper. Tekmovalci se bodo tako pomerili v več kategorijah, prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji in disciplini pa bodo prejeli medaljo. Pozno popoldne, ob 17. uri, se lahko prepustite pravemu rock spektaklu tega poletja Roll on the Water. Za nepozabno rokovsko vzdušje bodo na parkirišču pred stadionom Bonifika poskrbeli Beat on the rooten woods, The Chillers in AC-DC, ki veljajo za najboljšo AC-DC tribute skupino v Evropi. Zadoneli bodo v pravem duhu legendarnih AC-DC, popolno kuliso pa bo ustvaril tudi ogromen tovornjak z motorji Harley-Davidson. Vstop bo prost, bo pa dogodek dobrodelne narave, saj bodo na njem zbirali sredstva za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Izola.

V soboto, 17. avgusta 2019, bodo med 7. in 15. uro na Pristaniški ulici v sklopu sejma starin na ogled starine, umetniška dela in predmeti z zbirateljsko ali nostalgično vrednostjo.