DomovNaši krajiKdo so zmagovalci Podjetne Primorske 2017?

Kdo so zmagovalci Podjetne Primorske 2017?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S podelitvijo nagrad se je sinoči v Kopru sklenil 11. natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske Podjetna Primorska, ki ga v sodelovanju s partnerji organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske. Zmagovalcem so prvič razdelili nagrade v skupni vrednosti 30.000 evrov.

Do konca marca se je skupaj prijavilo 41 podjetniških skupin, ki so imele nato možnost osvojiti in poglobiti svoje znanje na različnih področjih. Na podjetniških delavnicah med aprilom in junijem so udeleženci krepili znanje na področju poslovnih modelov in sistemih za poslovno načrtovanje, s kariernim svetovanjem pa so utrdili svoje podjetniške ekipe, so v današnjem sporočilu za javnost spomnili organizatorji.

Podjetniške skupine so se julija pomerile v javnih nastopih pred strokovno komisijo, na podlagi njenih ocen pa je bilo izbranih 16 finalistov, ki so nadaljevali svojo podjetniško pot v okviru natečaja. Ti so čez poletje nadaljevali z mentorskim programom, ko so s pomočjo različnih strokovnjakov svojo poslovno idejo izpopolnjevali. Jeseni pa sta sledili še dve intenzivni delavnici, in sicer določanje tipičnega kupca in priprava dobrega javnega nastopa.

Prireditve se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič. Foto: FPA

Natečaj Podjetna Primorska 2017 je usmerjen v prepoznavanje podjetniške odličnosti Primorske, promoviranje podjetniške kulture in spodbujanje ustanavljanja novih tržno naravnanih podjetij ter pretoka znanja z univerze v gospodarstvo, so še zapisali v Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske.

V kategoriji Navigator, namenjeni izkušenim posameznikom in ekipam, je komisijo najbolj prepričala ideja Davida Kodarina Pameten zimski vrt. V kategoriji Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih, je zmagala Karmen Koren z Reinkarmiko. Rektorjevo nagrado, namenjeno najboljšim podjetniškim idejam študentov Univerze na Primorskem, pa je nagrado dobila ideja Pan Pam.

Zmagovalci Podjetne Primorske 2017. Foto: FPA

Pameten zimski vrt Davida Kodarina je robotski rastlinjak, ki je skoraj v celoti samostojen. Gre za trajnostno rešitev za domačo pridelavo biološke prehrane, bazira na izkoriščanju energije sonca in izjemno majhni porabi vode.

Karmen Koren je nagrado v kategoriji optimist prejela za inovativno in trajnostno rešitev v svetu mode, ki zagotavlja točnost mer, bolj zadovoljne kupce in manj reklamacij.

Študenti Klen Čopič Pucihar, Bojan Simončič, Peter Simončič, Leo Gombač pa so Rektorjevo nagrado prejeli za projekt Pan Map, ki preko aplikacije na telefonu in slike zemljevida ponudi številne dodatne vsebine kraja.

Prireditve se je poleg koprskega podžupana Petra Bolčiča udeležil  tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je pohvalil prireditev ter poudaril, da vsaka dobra ekonomija temelji na podjetništvu. “Mladim je potrebno dati možnost, da uresničijo svoje ideje,” je dodal minister.