DomovNaši krajiKK Sixt Primorska z zmago v Šenčurju

KK Sixt Primorska z zmago v Šenčurju

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na gostovanju v Šenčurju pri Kranju v 20. kolu lige Nova KBM zabeležili pomembno zmago za mesto v ligi za prvaka. Izbranci Aleksandra Sekulića so bili od Šenčurja GGD boljši s 85 : 76. 

Izjemno izenačena tekma (moštvi sta se kar trinajstkrat izmenjali v vodstvu) je bila odločena v zadnji četrtini, v katero sta moštvi vstopili s poravnanim rezultatom 62 : 62.

Dvoboj tokrat odločil Aleksander Ćapin

Rezultat je bil izenačen vse do četrte minute zadnjega dela igre (68 : 68), nato pa so se novinci v slovenski prvoligaški druščini oddaljili z nizom sedmih zaporednih točk, na katerega Gorenjci, ki so prvič zaigrali pod vodstvom novega trenerja Gregorja Vodenika, niso našli odgovora.

Dvoboj je dve minuti do konca z uspešnim metom za tri točke (80 : 71) dokončno odločil Aleksander Ćapin in Primorci so se veselili enajste zmage v sezoni.

Nikola Gajić, košarkar KK Sixt Primorska: “Za nami je težka tekma, saj lovimo zadnje možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka. Šenčur je danes igral odlično, toda uspeli smo pokazati, da smo boljši. Misli bomo takoj usmerili k naslednjemu tekmecu in čeravno nismo favoriti, bomo naredili vse, da premagamo tudi Olimpijo.”

Sixt promorska znova na parket v sredo

Svoje mnenje je povedal tudi trener Aleksander Sekulič, ki je za dobro igro pohvalil tudi Šenčur. Igro svojih igralcev je komentiral kot kontrolirano in mirno.

Foto: KK Primorska

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “To je bila tako mentalno kot tudi fizično zelo izčrpavajoča tekma. Novemu trenerju Šenčurja Gregorju Vodeniku čestitke, da je uspel tako dobro pripraviti ekipo, ki je v prejšnjem kolu doživela težek poraz v Škofji Loki. Tekmo smo uspeli prelomiti dve minuti pred koncem. Za razliko od nekaterih tekem v januarju smo tokrat končnico odigrali mirno in kontrolirano ter na koncu zasluženo zmagali.”

Sixt Primorska bo na parket znova stopila v sredo, ko v Koper prihaja Union Olimpija. Na prvem srečanju sezone so zmago na Ježici slavili Ljubljančani (75 : 71). *