DomovNaši krajiRokometaši RD Koper 2013 premagali Hrastnik

Rokometaši RD Koper 2013 premagali Hrastnik

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Areni Bonifika je bila včeraj odigrana zadnja tekma rednega dela rokometnega prvenstva, na kateri so se igralci RD Koper 2013 udarili z ekipo Dol TKI Hrastnik.

Obe ekipi sta previdno začeli, domači celo nekoliko nespretno, saj so v uvodnih minutah skorajda podarili 3 žoge nasprotnikom. Najboljši mož domače ekipe je bil v uvodu Nino Grzentič, ki je v prvih 9. minutah dosegel 4 zadetke.

Dobra igra Koprčanov v obrambi

Na začetno vodstvo gostov so domači odgovorili z dobro igro v obrambi, ki v zadnjem času redno krasi njihovo igro. S hitrimi protinapadi so Koprčani pobegnili na 3 zadetke prednosti (8 : 5).

Do konca polčasa so domači odigrali mirno in na odmor odšli z 8 zadetki prednosti (16 : 8).

Foto: RD Koper 2013

Koprčani s ponovno zmago

Začetek drugega polčasa so zaznamovale odlične obrambe Jureta Vrana, s katerimi je angažiral tudi protinapade soigralcev. Gostje se kljub temu niso predali in še zadnjič zapretili preko Gučka, ki je s 3 zaporednimi zadetki in delnim izidom 0 : 3 zmanjšal zaostanek na 5 zadetkov (20 : 15).

S svojim prvim zadetkom je v 48. minuti domačine razveselil povratnik po poškodbi Grega Krečič, že minuto kasneje pa je osmič na tekmi zadel  Grzentič (skupno 10 zadetkov).

Koprčani so redni del prvenstva zaključili na 1. mestu. Prva tekma končnice bo 18. marca v Areni Bonifika. V goste takrat prihaja ekipa Krke iz Novega mesta. *