DomovNaši krajiKlic dobrote za koprski Sonček

Klic dobrote za koprski Sonček

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V centru Sonček so tudi letošnji dan cerebralne paralize obeležili z dnevom odprtih vrat, na katerem so za obiskovalce pripravili družabni in kulturni program, predstavili delovanje tega varstveno-delovnega centra ter izdelke varovancev. S prav posebnim poslanstvom se ga je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper, Peter Bolčič.

DSC_6270
Sodelavke Mestne občine Koper so tudi na letošnji Sladki Istri z dobrotami zbirale sredstva. Foto: arhiv ekoper.si

Naj spomnimo, da so nekateri zaposleni v občinski upravi Mestne občine Koper v dneh Sladke Istre zavihali rokave in s sestavinami, ki jim jih je poklonila Agraria Koper, spekli slaščice. Te so nato na eni od stojnic ponujali obiskovalcem Sladke Istre, izkupiček pa so namenili centru Sonček. Zaposlenim na MOK so pri zbiranju sredstev pomagali tudi nekateri znani obrazi, ki so denar za dober namen zaslužili s peko in prodajo palačink.

DSC_4933
Foto: ekoper.si

Dan odprtih vrat v centru Sonček Koper

V centru Sonček v Kopru je bil danes dan odprtih vrat. Ob tej priložnosti je podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, skupaj z radiem Capris in radiem Koper centru predal vsa na Sladki Istri zbrana sredstva in vsem zaželel uspešno delovanje še naprej.

DSC_5012
Peter Bolčič, podžupan Mestne občine Koper, ob predaji zbranih sredstev. Foto: ekoper.si

V centru Sonček Koper so obljubili, da bodo denar porabili za obnovo dotrajanih prostorov, v katerih se člani društva radi družijo in ustvarjajo.

Geslo današnjega dneva odprtih vrat je “Ena šola za vse!”, s katerim so poudarili pomen inkluzije. V centru se namreč trudijo osveščati vrtce ter osnovne in srednje šole o pomenu vključevanja otrok s posebnimi potrebami v redne izobraževalne programe.

Kaj je Sonček in kdo so sončki? 

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje po načelih socialnega podjetništva. Zveza združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Športno društvo cerebralne paralize ter Sončkov klub. V društvu je že več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, vanj so vključeni tudi njihovi svojci ter strokovni sodelavci. *