DomovNaši krajiKljub porazu je bilo vzdušje na novem bazenu odlično

Kljub porazu je bilo vzdušje na novem bazenu odlično

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav prva vaterpolo tekma v novem koprskem olimpijskem bazenu domačemu moštvu VD Koper Primorska ni prinesla zmage, je bilo vzdušje tako v vodi kot tudi na tribunah več kot odlično. Ob tej priložnosti je koprsko vaterpolo društvo Koper 1958 obeležilo tudi 60 obletnico delovanja.  

V 6. krogu A2 Triglav regionalne vaterpolo lige je Vaterpolo društvo Koper Primorska, ki letos praznuje 60-letnico organiziranega igranja vaterpola v mestu, odigralo prvo tekmo v novem bazenu na Bonifiki. Sicer so si vsi v domačem taboru močno želeli zmage, vendar pa je bilo že od prvih minut tekme očitno, da imajo koprski vaterpolisti malce več treme kot običajno.

Novega bazena, v katerem je na primer povsem drugačna svetloba kot pod  balonom v Žusterni, zagotovo še niso vajeni, najbrž pa je bila predvsem gneča na tribunah tista, ki je domače fante nehote spravila pod prevelik pritisk. Tekmo si je namreč prišlo ogledat več kot 500 gledalcev, toliko ljudi pa se zaradi vaterpola v Kopru najbrž ni zbralo že skoraj četrt stoletja.

Zadrčani so tako bolj sproščeno in bolje začeli tekmo ter povedli kar s 3:0, Koprčani pa so prebili led šele z izjemnim golom kapetana Roka Crnice. Ko so se končno otresli začetnega pritiska, so domačini hitro izenačili na 3:3, vendar pa niso uspeli preiti v vodstvo, kar so gostje spretno izkoristili. Zadar je v tretji četrtini spet ušel na dva zadetka prednosti, v razburljivi končnici srečanja pa je koprskim vaterpolistom zmanjkal kanček športne sreče. VD Koper Primorska je tako na koncu proti VK Zadar 1952 zabeležilo tesen poraz s 5:6 (1:3, 2:1, 1:2, 1:0).

Vseeno pa je bilo po tekmi veselo, saj so se ob 60-letnici kluba na zakuski zbrali številni nekdanji igralci. Poleg tega je že med polčasom tekme Dijana Džamastagič iz Sync Swim kluba občinstvu demonstrirala olimpijsko disciplino sinhroniziranega plavanja, prisotne pa je posebej pozdravil tudi koprski župan Boris Popovič: »Na vaterpolu v Kopru že dolgo časa oz. morda tudi nikoli, ni bilo toliko gledalcev kot danes. Čestitam predsedniku društva in čestitam celotnemu društvu VD Koper 1958 za 60 obletnico. To je zelo pomembna obletnica. V tem času se je Koper razvijal na čisto vseh področjih, tudi na področju vaterpola v Žusterni, kjer smo v preteklih letih naredili kar nekaj napredka. Ves čas pa smo tudi delali na tem, da se bo končno zgradil ta prelep olimpijski bazen. Čestitam vam in čestitam vsem plavalcem, ki boste uporabljali to športno infrastrukturo ter seveda vsem nam rekreativcem za to pomembno pridobitev. Hvala vsem, ki ste verjeli vame in v Mestno občino Koper, da bomo to izpeljali. Imeli smo veliko težav, gradbeno podjetje Primorje je šlo v stečaj in podobno, ampak naložbo smo speljali do konca, kar sem jaz ves čas verjel. Hvala vsem za to. Tukaj imate Rolls Royce, srečno ga vozite.«

Slednji je predsedniku VD Koper Primorska Dušanu Lončareviču predal tudi posebno plaketo ob 60-letnici ustanovitve prvega vaterpolo kluba v Kopru. »Zahvaljujem se Mestni občini Koper in županu za ta prekrasen objekt, zdaj pa je na nas, da začnemo delat, še boljše kot doslej in da pokažemo kaj znamo ter zmoremo,« je svojo zahvalo koprskemu županu Borisu Popoviču strnil Lončarevič.